nowe produkty/usługi towary konsumpcyjne

Zaskakujące połączenie smaków w nowych cukierkach Mentos

Kultowa marka Mentos wprowadziła nową edycję limitowaną cukierków do żucia, która będzie dostępna wyłącznie na polskim rynku. Cherry & Pineapple to zaskakująca propozycja łącząca w sobie smak orzeźwiającego ananasa i soczystej wiśni. Nowość od Perfetti van Melle dostępna jest w klasycznej rolce w sklepach na terenie całego kraju.

Polacy uwielbiają niestandardowe połączenia. Chętnie otwierają się nie tylko na nowości, ale też z ciekawością sięgają po nietypowe zestawienia smaków. Wiele z nich okazuje się prawdziwym strzałem w dziesiątkę! Przykład? Na czele stawki stoi uwielbiany przez niemal wszystkich słony karmel. Zaraz za nim kroczą nietuzinkowe i niespodziewane połączenia owocowe, takie jak truskawki z octem balsamicznym, czy gruszki z serem pleśniowym. Moc letnich propozycji tkwi jednak nie tylko w zaskakujących duetach. Ich smak przywołuje radosne wspomnienia najbardziej słonecznych, gorących dni wakacji. Tak jest też w przypadku nowej propozycji od Perfetti Van Melle, jednego z czołowych producentów słodyczy na świecie. Cherry & Pineapple to połączenie dwóch pozornie niezwiązanych, lecz idealnie zgrywających się ze sobą smaków. W różowych i żółtych cukierkach udało się zamknąć wszystko to, co najlepsze latem.

Pierwszy smak z duetu to ananas. Pachnie wakacjami w tropikach, a Polakom najczęściej kojarzy się z Hawajami. Co ciekawe owoc ten rośnie dziko jedynie w Ameryce Południowej. Wyróżnia się naprawdę intensywną słodyczą i soczystością. Dla przełamania smaku w nowej edycji cukierków Mentos towarzyszy mu wiśnia. Zdecydowanie bardziej polska, należy do jednych z najpopularniejszych i najczęściej uprawianych w kraju. Wskazywana jest jako ulubiony owoc przez co czwartego Polaka! Przywodzi na myśl wiejski sad oraz lipiec i sierpień, najgorętsze miesiące roku. Jest intensywna w smaku, wyrazista, słodka i cierpka równocześnie – nie sposób pomylić jej z niczym innym.

Cukierki do żucia Mentos Cherry & Pineapple to połączenie zaskakujące, a przy tym bardzo orzeźwiające. Ten prawdziwie słoneczny smak zamknięty został w klasycznej, poręcznej rolce, dzięki czemu można po niego sięgnąć w każdej chwili – zarówno w czasie wakacji, jak i w szkole, czy pracy. – Konsumenci lubią niestandardowe i zaskakujące połączenia. Szczególnie chętnie sięgają po nowe warianty znanych i uwielbianych przez siebie słodyczy. Mentos Cherry & Pineapple to propozycja łącząca w sobie jedne z najbardziej letnich, owocowych smaków. Co ważne, limitowana edycja cukierków, dostępna jest jedynie w Polsce – mówi Michał Bonecki, Consumer Marketing Manager Perfetti Van Melle Polska.

Nowość od Perfetti van Melle dostępna jest w klasycznej rolce. Mentos Cherry & Pineapple znaleźć można w sklepach na terenie całej Polski. W ofercie marki dostępne są również kultowe cukierki do żucia w wielu  wersjach smakowych, m.in. miętowe, wieloowocowe, czy kwaśne.

Client Service Director, Synertime
Żaneta Hiszpańska