nowe produkty/usługi zainteresowania/hobby technologie

Czerwcowe premiery na PlayStation VR!

27.06.2019 | PlayStation Polska

Przedstawiamy czerwcowe nowości na PlayStation VR. Wśród premierowych tytułów każdy znajdzie coś dla siebie.  Dla fanów bijatyki Mini-Mech Mayhem, dla wszystkich którzy lubią bujać się wśród wieżowców Spider-Man Far From Home VR, a miłośnicy planszówek, będą mogli sprawdzić swoje umiejętności w Catan VR. Oprócz tego wirtualne wakacje z Vacation Simulator, a także Luna, czyli interaktywna baśń o tym jak uczyć się na  błędach.  Dodatkową gratką dla wszystkich subskrybentów PlayStation Plus jest również bezpłatna możliwość przetestowania gry Firewall: Zero Hour, w dniach 27.06 – 1.07.

Mini-Mech Mayhem

Mini-Mech Mayhem to gra z funkcją multiplayer dla maksymalnie czterech uczestników, z łatwą do opanowania warstwą strategiczną, głębią mechaniki i niezwykle czarującym humorem. Zadaniem graczy jest dołączenie do swojego Mecha i zaplanowanie bezbłędnej strategii. Duża dawka emocji gwarantowana!

Spider-Man Far From Home VR

Najnowsza odsłona popularnego człowieka-pająka to ekscytująca podróż po ulubionych wieżowcach Nowego Jorku. Zapierająca dech w piersiach wirtualna rzeczywistość, która nawiązuje do najnowszego filmu, pozwala na wdrapywanie się i skakanie z najwyższych wież na Manhattanie. Każdy z graczy musi jednak uważać, ponieważ na każdym kroku czają się wrogowie. Propozycja obowiązkowa, dla wszystkich fanów Spider-Mana i wirtualnej rzeczywistości.

Gra dostępna do bezpłatnego pobrania tutaj.

Catan VR

Oparta na kultowej planszówce gra, przy użyciu gogli VR wywołuje mnóstwo pozytywnych emocji. Pozwala toczyć pojedynki z użytkownikami z całego świata, a także najbliższymi znajomymi. To niepowtarzalna okazja dla wszystkich fanów, aby zobaczyć jak wyspa Catan budzi się do życia w wirtualnej rzeczywistości.

Luna

Opracowana przez studio Funomena gra pozwala na rozwiązywanie gwiezdnych łamigłówek i tworzenie miniaturowych, muzycznych światów. Głównym zadaniem graczy jest pomoc w scaleniu fragmentów księżyca, tak aby główny bohater odnalazł drogę do domu.

Vacation Simulator

Propozycja dla osób, które nie przepadają za dalekimi podróżami i piaskiem wpadającym na ręcznik. Najnowszy symulator VR pozwoli wszystkim graczom zanurzyć się w przejrzystym morzu i promieniach wirtualnego słońca, bez ryzyka poparzenia.

Firewall: Zero Hour

W dniach 27.06 – 1.07 Subskrybenci PlayStation Plus będą mogli przetestować bezpłatnie Firewall: Zero Hour. Jest to strategiczny FPS, w którym gracze muszą korzystać z pracy zespołowej i arsenału sprzętu, aby zdobyć lub zabezpieczyć bazę danych z cennymi informacjami. W tej dynamicznej grze drużynowej liczy się  przede wszystkim współpraca. Wybierać można spośród 12 doświadczonych najemników charakteryzujących się unikatowym uzbrojeniem, które można ulepszać wraz z rozwojem profilu gracza. Tytuł studia First Contact Entertainment wykorzystuje w pełni moc PlayStation VR i rzuca graczy w sam środek akcji, z widokiem w 360 stopniach na całą strefę walk. Dzięki dźwiękowi 3D można usłyszeć każdy ruch wroga, a pełna wolność poruszania się pozwoli szybko realizować założone decyzje taktyczne. Aby zyskać jeszcze większą przewagę na polu bitwy gracze  mogą skorzystać z precyzyjnego śledzenia kontrolera celowniczego PlayStation Aim i odpowiednio wymierzyć każdy strzał.

PlayStation VR – informacje

PlayStation VR to najprostszy w użyciu i łatwo dostępny sposób, by doświadczyć zaawansowanych wrażeń wirtualnej rzeczywistości we własnym salonie. Do rozpoczęcia przygody z PS VR wystarczy dowolna konsola PlayStation 4 oraz PlayStation Camera. Nowoczesny wyświetlacz HD OLED, możliwość śledzenia ruchów głowy w zakresie 360 stopni oraz dźwięk 3D, umieszcza użytkownika „w samym środku” gry i pozwala cieszyć się interakcjami z niezwykle realistycznym otoczeniem. Gogle zaprojektowano z niezwykłą precyzją i udoskonalono tak, aby były jak najlżejsze i zapewniały wygodę podczas wielogodzinnej zabawy.  13 października minęły 2 lata odkąd gracze na całym świecie mogą zanurzyć się w wirtualnym świecie oferowanym przez PlayStation VR. Po 24 miesiącach sprzedanych zostało ponad 3 miliony egzemplarzy, co pokazuje, że platforma została doceniona przez ogromną rzeszę graczy. Ostatnie premiery znakomicie przyjętych tytułów takich jak AstroBot czy Firewall Zero Hour to niezbite dowody na ciągły rozwój PlayStation VR oraz poszerzanie portfolio liczącego już 240 gier i aplikacji dostępnych w PlayStation Store.

Senior Account Executive, MSL Group

michal.wedrychowski@publicisgroupe.com

Sony Interactive Entertainment – informacje

Uznawana za światowego lidera rozrywki interaktywnej i cyfrowej firma Sony Interactive Entertainment (SIE) jest odpowiedzialna za markę PlayStation® i związaną z nią rodziną produktów i usług. Innowacyjne rozwiązania PlayStation są dostępne na rynku od chwili premiery oryginalnego systemu PlayStation, która miała miejsce w Japonii w 1994 roku. Rodzina produktów i usług PlayStation obejmuje PlayStation®4, PlayStation®VR, PlayStation®Vita, PlayStation®3, PlayStation™Store, PlayStation®Plus, PlayStation™Video, PlayStation™Music, PlayStation™Now, PlayStation™Vue oraz cenione gry PlayStation oferowane przez firmę SIE Worldwide Studios. Firma SIE, której główna siedziba znajduje się w kalifornijskim San Mateo, jest należącą w całości do Sony Corporation filią tej firmy, prowadzącą działalność na całym świecie i mającą siedziby lokalne w Kalifornii, Londynie i Tokio.

Senior Account Executive, MSL Group

michal.wedrychowski@publicisgroupe.com