transport

Sklep ŠKODA online ma już 3 miesiące

W pierwszych trzech miesiącach działalności sklepu ŠKODA online zamówiono już ponad 20 samochodów. W tym okresie stronę sklep.skoda-auto.pl odwiedziło ponad 70 tys. osób, z czego 250 założyło konta.

Pod koniec lutego br. VWFS wspólnie z marką ŠKODA uruchomił platformę online pierwsze rozwiązanie tego typu na polskim rynku, dzięki któremu klienci szybciej i wygodniej, ograniczając formalności do minimum, mogą wybrać nowy samochód przez internet. W sklepie ŠKODA online znajduje się obecnie ponad 1350 dostępnych od ręki samochodów.

– Do tej pory poprzez sklep online zamówiono już 24 auta – mówi Michał Dyc, dyrektor sprzedaży detalicznej Volkswagen Financial Leasing. Sklep online ŠKODY oferuje samochody w leasingu dla przedsiębiorców oraz klientów indywidualnych, czyli w leasingu konsumenckim.

Na czym polega leasing konsumencki?

Oferta daje kupującym – osobom prywatnym – takie same korzyści, jakie były dostępne do tej pory jedynie dla przedsiębiorców. – Klienci indywidualni mogą sfinansować zakup nowego auta online poprzez ŠKODA Leasing Niskich Rat, w ramach ŠKODA Financial Services. Ten leasing opiera się na podobnych zasadach co dotychczas oferowany produkt, ale jego warunki są jeszcze bardziej korzystne – tłumaczy Michał Dyc.

W ŠKODA Leasing Niskich Rat, w trakcie trwania umowy klient spłaca jedynie przewidywaną utratę wartości auta, a nie jego pełną cenę. Na zakończenie, może uregulować pozostałą do zapłaty kwotę jednorazowo lub po prostu oddać samochód. Jeśli zdecyduje się na to, może wybrać kolejny i  cieszyć się nową ŠKODĄ przez kolejne 2, 3 albo 4 lata – dodaje Michał Dyc, dyrektor sprzedaży detalicznej Volkswagen Financial Services.

Jak zamówić ŠKODĘ przez internet?

Krok pierwszy

Należy odwiedzić stronę www.sklep.skoda-auto.pl i wybrać model ŠKODY, a następnie używając dostępnych filtrów dobrać odpowiednią wersję auta. Można także określić preferowaną wysokość miesięcznej raty i opłaty wstępnej oraz czas trwania umowy i roczny limit kilometrów. Po skonfigurowaniu auta należy dodać je do koszyka.

Krok drugi

Aby zweryfikować zamówienie należy zarejestrować się na platformie ŠKODY. Następnie, po jego sprawdzeniu wpłacić opłatę rezerwacyjną jest ona zaliczana na poczet przyszłych opłat (np. opłaty za ubezpieczenie albo opłaty wstępnej). W przypadku rezygnacji lub anulowania zamówienia kwota zostanie zwrócona.

Krok trzeci

Należy wypełnić wniosek leasingowy i wysłać go przez bezpieczny serwis bankowości. Decyzja będzie dostępna na Panelu Klienta nawet w ciągu 5 minut od złożenia wniosku.

Krok czwarty

Po otrzymaniu pozytywnej decyzji klient uiszcza opłatę wstępną i umawia termin odbioru nowej ŠKODY.

Więcej informacji o platformie online pod adresem www.sklep.skoda-auto.p

Miłosz Kozicki
Volkswagen Financial Services
Miłosz Kozicki

m.kozicki@publicdialog.pl

tel: (+48 22) 100 68 12

Volkswagen Financial Services

Pod nazwą Volkswagen Financial Services oferowane są usługi bankowe (przez Volkswagen Bank GmbH Sp. z o.o. Oddział w Polsce), usługi leasingowe i mobilność (przez Volkswagen Leasing GmbH Sp. z o.o. Oddział w Polsce) oraz usługi ubezpieczeniowe (przez Volkswagen Serwis Ubezpieczeniowy Sp. z o.o. jako agenta ubezpieczeniowego).

Volkswagen Financial Services AG to holding należący do Volkswagen AG, zajmujący się sprzedażą usług finansowych na całym świecie. Volkswagen Financial Services AG to jedna z największych instytucji finansowych na rynku motoryzacyjnym, która działa w 51 krajach.

Volkswagen Bank GmbH Sp. z o.o. Oddział w Polsce wchodzi w skład Volkswagen Financial Services AG i specjalizuje się w finansowaniu zakupu samochodów marek należących do Grupy Volkswagen. Volkswagen Bank GmbH Sp. z o.o. Oddział w Polsce oferuje Klientom nowoczesne rozwiązania finansowe gwarantujące wygodę i pełną mobilność oraz usługi bankowości elektronicznej dla osób prywatnych i przedsiębiorców.

Volkswagen Leasing GmbH Sp. z o.o. Oddział w Polsce oferuje usługi leasingu oraz finansowania i zarządzania flotą zarówno klientom korporacyjnym, jak i mniejszym przedsiębiorcom. Finansując zakup marek samochodowych Grupy Volkswagen, zapewnia profesjonalne doradztwo flotowe i dostarcza nowoczesne rozwiązania umożliwiające efektywne zarządzanie firmowym parkiem pojazdów.

Volkswagen Serwis Ubezpieczeniowy Sp. z o.o. koncentruje działania na rozwoju dedykowanej oferty ubezpieczeń komunikacyjnych dla klientów kupujących fabrycznie nowe samochody oraz odnawiających polisy. W ofercie znajdują się również pakiety gwarancyjne dla aut używanych. Spółka ściśle współpracuje z autoryzowanymi dealerami samochodowymi Grupy Volkswagen w zakresie obsługi produktów ubezpieczeniowych.

więcej z kategorii transport