nowe produkty/usługi towary konsumpcyjne media/marketing/reklama

Herbatka Temptation, kusząca nowość w portfolio TEEKANNE, już dostępna!

08.11.2018 | TEEKANNE Polska

Premiera herbatki Temptation Limited Edition otwiera rozpoczynający się właśnie sezon marki TEEKANNE. Kusząca nowość to poruszająca zmysły, aromatyczna mieszanka herbatek o smaku jabłka i karmelu.

Smak pokusy

TEEKANNE Temptation to propozycja dla miłośników herbatek owocowych, poszukujących nieszablonowych połączeń smakowych. Już sam aromat, unoszący się tuż po zaparzeniu, jest obietnicą nadchodzącej uczty dla zmysłów. Swój wyjątkowy smak Temptation zawdzięcza połączeniu jabłek z subtelną nutą karmelu. Napar doskonale smakuje zarówno tuż po zaparzeniu, jak i w wersji schłodzonej.

Tak smakują emocje!

TEEKANNE Temptation dołączyła do linii emocjonalnej herbatek TEEKANNE, do której należą łącznie 4 smaki. Będzie można ją znaleźć na półkach obok smaków LOVE, czyli herbatki o smaku granatu i brzoskwini, Passion – mieszanki o egzotycznym smaku marakui oraz Desire – herbatki kuszącej smakiem wiśni i czekolady.

- Koncern TEEKANNE od wielu lat stara się wyznaczać trendy rynkowe i poszukiwać innowacji, nie tylko w zakresie wykorzystywanych technologii, ale również w obszarze produktowym. Odpowiadając na potrzeby konsumentów, kreujemy nowe, nieszablonowe połączenia smakowe. Wśród nich z pewnością wyróżnić należy herbatki tworzące linię emocjonalną – mówi Joanna Fijałkowska, Trade Marketing Manager TEEKANNE Polska. LOVE, Passion, Desire i debiutująca na polskim rynku herbatka Temptation to propozycje, które wzbudzają emocje, a ich smak porusza serca zarówno młodszych, jak i dojrzałych konsumentów – dodaje.

TEEKANNE Temptation, podobnie jak inne owocowe herbatki TEEKANNE, dostępna jest w opakowaniach zawierających 20 pojedynczych kopert z torebkami herbatki.

Koncern TEEKANNE to ponad 135 lat doświadczenia w zakresie produkcji herbaty. Wykwalifikowani specjaliści nieustannie pracują nad stworzeniem kolejnych, oryginalnych wariantów smakowych herbaty, które dostarczają niezapomnianych wrażeń konsumentom w różnych zakątkach świata. Siedziba firmy TEEKANNE POLSKA mieści się w Kokotowie pod Krakowem, a główna filia znajduje się w Dusseldorfie, w Niemczech (TEEKANNE GmbH & Co. KG).W asortymencie TEEKANNE Polska znajdziemy wiele rodzajów herbat, ponad 80 różnych produktów, które można znaleźć na sklepowych półkach nie tylko w Polsce, ale też w wielu krajach europejskich.

Więcej informacji:

Więcej informacji: