nowe produkty/usługi transport ekonomia/biznes/finanse

Stacja ładowania samochodów elektrycznych od innogy przy ul. Złotej 44

28.09.2018 | E.ON Polska
  • Spółka innogy Polska zainstalowała stację ładowania samochodów elektrycznych w Residential Tower, najwyższym budynku mieszkalnym w Warszawie
  • Od września mieszkańcy apartamentowca przy ulicy Złotej 44 mają dostęp do wolnostojącej stacji z modułem ładowania samochodów elektrycznych – Smart Station 2x22kW
  • innogy Polska zarządza obecnie w stolicy siecią 11 ogólnodostępnych stacji ładowania

Od września mieszkańcy najwyższego wieżowca mieszkalnego w Warszawie usytuowanego przy ulicy Złotej 44 mają do dyspozycji wolnostojącą stację z modułem ładowania samochodów elektrycznych Smart Station 2x22 kW. Za jej instalację odpowiada firma innogy Polska. Dostęp do stacji ładowania pojazdów elektrycznych możliwy będzie za pomocą kart RFiD, które pozwolą na sprawne rozliczenie ilości pobranej energii. Kwota za ładowanie pojazdu elektrycznego zostanie doliczona do regularnego rachunku za pobór energii elektrycznej w apartamencie.

Wyposażenie apartamentowca przy ulicy Złotej 44 w Warszawie w stację ładowania pojazdów elektrycznych jest kolejnym spośród zastosowanych w nim innowacyjnych rozwiązań, które sprawiają, że inwestycja ta jest unikatowa w skali europejskiej. Dla innogy to natomiast kolejna już inwestycja w obszarze rozwijania infrastruktury dla pojazdów elektrycznych. W lipcu tego roku firma wraz ze swoim partnerem biznesowym - ING Bankiem Śląskim uruchomiła 5 stacji ładowania na terenie Centrum Handlowego Janki. Obecnie innogy zarządza siecią 11 bezpłatnych punktów ładowania na terenie stolicy, ale w planach ma dalszy rozwój infrastruktury ładującej na terenie Warszawy.

Polski rynek nieruchomości luksusowych przechodzi w ostatnim czasie znaczne ożywienie. W połączeniu z dynamicznym bogaceniem się Europejczyków, sprawia to, że inwestycje w nieruchomość z segmentu super premium w Polsce cieszą się wśród klientów dużą i stale rosnącą popularnością a my, jako Sprzedaż na rynku Real Estate chcemy to wykorzystać dostarczając innowacyjne rozwiązania i produkty innogy - podsumowuje Mariusz Myszkowski - Menedżer Sprzedaży w B2C.

Zespół komunikacji Grupy innogy w Polsce, Zespół komunikacji Grupy innogy w Polsce
Aleksandra Smolarska Flis

biuro.prasowe@innogy.com

tel: tel: +48 22 821 41 51

Grupa innogy
jest jednym z wiodących europejskich koncernów energetycznych. Grupa działa w obszarach energii odnawialnej, elektroenergetycznej i gazowej infrastruktury sieciowej oraz sprzedaży, skupiając się w swoich działaniach na oferowaniu obecnym i przyszłym klientom innowacyjnych i zrównoważonych produktów oraz usług, dzięki którym będą oni mogli w sposób bardziej efektywny korzystać z różnych form energii i podnosić jakość swojego życia. Kluczowymi rynkami działalności Grupy innogy są Niemcy, Wielka Brytania, Holandia, Polska, Czechy, Słowacja oraz Węgry.

Największymi firmami należącymi do Grupy innogy w Polsce są innogy Polska S.A. - odpowiedzialna za wsparcie rozwoju koncernu w Polsce, sprzedająca energię do około miliona klientów oraz spółka innogy Stoen Operator Sp. z o.o., zarządzająca warszawską siecią elektroenergetyczną. Dodatkowo w Polsce działa spółka innogy Business Services Polska Sp. z o.o., odpowiedzialna za procesy obsługi wewnętrznej koncernu innogy w zakresie rachunkowości, finansów i innych procesów biznesowych, a także obszaru IT oraz spółka innogy Renewables Polska, która odpowiada m.in. za rozwój projektów, budowę i eksploatację farm wiatrowych .Do Grupy innogy w Polsce należą również farmy wiatrowe o łącznej mocy ponad 220 megawatów.

Aleksandra Smolarska Flis

biuro.prasowe@innogy.com