budownictwo/nieruchomości ekonomia/biznes/finanse energetyka

Energa Obrót w gdyńskiej Rivierze

10.08.2018 | Grupa ENERGA

Siedemdziesiąty salon sprzedaży Energi już wkrótce zostanie otwarty w Gdyni. Od 10 sierpnia klienci centrum handlowego Riviera, będą mogli załatwić sprawy związane z korzystaniem z energii podczas codziennych zakupów. W ofercie placówki znajdzie się nie tylko prąd i gaz, ale również ubezpieczenia od wypadków, pakiety medyczne oraz telewizyjne.

Zawsze pod ręką

Swój najnowszy salon Energa otwiera na I poziomie centrum handlowego Riviera w Gdyni, przy ul. Kazimierza Górskiego 2.  W przestronnym, w pełni klimatyzowanym lokalu na klientów czekają wykwalifikowani doradcy.

- Salon Energi w centrum handlowym Riviera w Gdyni to nasza piąta  placówka w Trójmieście i siedemdziesiąta w kraju. Swoją sieć sprzedaży rozwijamy w miejscach, które mają ułatwić naszym klientom kontakt z nami. Z badań satysfakcji, które systematycznie prowadzimy, wiemy, że klienci cenią wygodę i łatwy dostęp do naszych salonów, a centrum handlowe wciąż pozostaje miejscem, w którym Polacy bardzo chętnie robią zakupy i spędzają czaspowiedział Dariusz Chrzanowski, wiceprezes Energi Obrotu.

Na dobry początek

- Dziś każdy z nas żyje w biegu. Wszyscy szukamy oszczędności, także tych czasowych. Otworzyliśmy salon w jednej z największych trójmiejskich galerii, bo chcemy, żeby nasi klienci mieli do nas po drodze. Cenimy ich czas. Zależy nam, żeby sprawy związane z energią załatwiali przy okazji swoich codziennych zajęć. Klienci, w przerwie od zakupów, będą mogli zajść do nas i zapoznać się z interesującymi ich pakietami ofert. W razie pytań pomocą posłużą im nasi doradcy i pracownicy.   Dziś nasza oferta to nie  tylko prąd i gaz, ale także telewizja, pakiety zdrowotne, medyczne czy ubezpieczenia wakacyjnych podróży – dodaje Chrzanowski.

Godziny otwarcia

Salon będzie czynny poniedziałku do soboty w godzinach 10:00- 18:00.

Co załatwisz w salonie

W każdym z salonów Energi można:

• podpisać umowę na prąd i gaz,
  • dodać do swojej oferty pakiet usług medycznych czy zdrowotnych,
  • zyskać pomoc fachowców na wypadek domowych awarii,
  • zadbać o siebie i swoją rodzinę w sytuacji nieprzewidzianych wypadków,
  • przepisać licznik na nowego odbiorcę (np. po demontażu licznika),
  • uzyskać rabaty dla firm,
  • złożyć pisemne zapytanie lub skargę i dowiedzieć się, jaki jest tryb ich rozpatrywania, aktywować popularne wśród klientów usługi internetowe (energa24, Rozliczenia Rzeczywiste).

Dyrektor Biura Prasowego Grupy Energa, Energa SA

biuroprasowe@energa.pl

Zawsze aktualne wieści nt. Grupy Energa znajdziecie na naszym Twitterze.

Grupa Energa jest jedną z czterech największych grup energetycznych w Polsce, z wiodącą pozycją na polskim rynku pod względem udziału energii elektrycznej pochodzącej ze źródeł odnawialnych w produkcji własnej. Podstawowa działalność Grupy obejmuje dystrybucję, wytwarzanie oraz obrót energią elektryczną. Dostarcza i sprzedaje prąd ponad 3 mln klientów, zarówno gospodarstwom domowym, jak i przedsiębiorcom.

Grupa Energa jest trzecim największym zintegrowanym operatorem systemu dystrybucyjnego (OSD) w Polsce pod względem wolumenu dostarczanej energii. Sieć dystrybucyjna składa się z linii energetycznych o łącznej długości 185 tys. km i obejmuje swoim zasięgiem obszar blisko 75 tys. km2, co stanowi ok. 24 proc. powierzchni kraju.

Dyrektor Biura Prasowego Grupy Energa, Energa SA

biuroprasowe@energa.pl

Zawsze aktualne wieści nt. Grupy Energa znajdziecie na naszym Twitterze.