ekonomia/biznes/finanse

Emirates SkyCargo drugi rok z rzędu zdobywa ważne wyróżnienie w branży farmaceutycznej

10.07.2018 | Emirates

Wtorek, 10 lipca 2018 r. - Dubaj, ZEA – Emirates SkyCargo, linie lotnicze cargo należące do Emirates, zdobyły prestiżową nagrodę 2018 Carrier Award for Reliability and Excellence (CARE) przyznawaną przez spółkę DHL Global Forwarding za metody przewozu leków wrażliwych na temperatury. Nagrodę odebrał Henrik Ambak, Senior Vice President Emirates Cargo Operations Worldwide, podczas 18. edycji konferencji Global Life Sciences & Healthcare organizowanej przez DHL we włoskiej miejscowości Baveno.

Wyróżnienia DHL CARE przyznawane są liniom lotniczym cargo, które oferują wyjątkowe usługi, jakość, obsługę naziemną oraz innowacyjne technologie i procesy w transporcie leków. Linie Emirates SkyCargo zdobywają nagrodę DHL CARE po raz drugi z rzędu, a tytuł ten umacnia przewoźnika na pozycji światowego lidera branży przewozów lotniczych cargo w obszarze produktów farmaceutycznych.

W ciągu ostatnich trzech lat linie zainwestowały w rozwój nowoczesnej infrastruktury i szeregu wyrafinowanych rozwiązań związanych z bezpiecznym transportem leków wrażliwych na temperatury w ramach siatki 161 kierunków na sześciu kontynentach.

Linie Emirates SkyCargo dysponują największym wielolotniskowym węzłem komunikacyjnym z certyfikatem GDP w Dubaju, który zajmuje łącznie ponad 8 600 metrów kwadratowych powierzchni przeznaczonej do obsługi produktów farmaceutycznych na terenie dwóch terminali cargo – Emirates SkyCentral DXB i Emirates SkyCentral DWC. Podzielony na trzy poziomy pakiet specjalistycznych usług transportu leków Emirates Pharma spotkał się z uznaniem klientów, a od czasu wprowadzenia oferty ilość towarów farmaceutycznych przewożonych przez Emirates SkyCargo wzrosła o ponad 30%.

Przewoźnik opracował innowacyjne urządzenia takie jak systemy chłodnicze Emirates Pharma Cool Dolly czy powłoki termoizolacyjne White Cover stworzone we współpracy z firmą DuPont, aby zapewnić lekom dodatkową izolację termiczną na płycie postojowej.

Linie Emirates SkyCargo poszły o krok dalej w celu zapewnienia ciągłości łańcucha chłodniczego w transporcie leków wrażliwych na temperatury, tworząc tzw. korytarze farmaceutyczne. Współpracując z partnerami oferującymi obsługę naziemną i innymi podmiotami na dwunastu stacjach, przewoźnik oferuje dodatkową ochronę produktów farmaceutycznych na całej trasie przewozu.

Senior Account Manager, MSL

elzbieta.gorecka-wysocka@mslgroup.com

O Emirates

Od momentu założenia w 1985 r. linie Emirates otrzymały ponad 500 międzynarodowych nagród za niezrównanej jakości obsługę pasażera.

Linie mają siedzibę w Dubaju, jednym z niewielu miast na świecie, które realizuje politykę otwartych przestworzy, i obok 150 innych linii lotniczych prowadzą działalność na zasadach swobodnej i uczciwej konkurencji.

Flota linii składa się z 270 szerokokadłubowych maszyn, w tym 14 samolotów towarowych, i należy do najmłodszych w przestworzach. Przewoźnik planuje powiększyć ją ponad dwukrotnie do roku 2020. Obecnie linie Emirates oczekują na dostawę 257 samolotów o wartości ponad 106 mld dolarów amerykańskich według cen katalogowych.

Linie Emirates obsługują loty w 161 kierunkach w 86 krajach Europy, Ameryki Północnej i Południowej, Bliskiego Wschodu, Afryki, Azji Południowej, Dalekiego Wschodu i Australazji.

Zapraszamy na stronę Emirates www.emirates.com

Senior Account Manager, MSL