nowe produkty/usługi ekonomia/biznes/finanse

Zastrzeż swoją kartę – nowa funkcjonalność w aplikacji GOmobile Banku BGŻ BNP Paribas

13.06.2018 | Bank BNP Paribas

Bank BGŻ BNP Paribas wprowadził kolejne udogodnienie w aplikacji mobilnej GOmobile. Dzięki nowej funkcjonalności, klienci Banku mogą szybko i wygodnie zastrzec swoją kartę płatniczą. Usługa dostępna jest zarówno dla użytkowników systemu Android, jak i iOS, w zależności od rodzaju wykorzystywanego przez nich urządzenia.

– Konsekwentnie rozwijamy naszą aplikację GOmobile o nowe funkcjonalności. Możliwość zastrzeżenia karty płatniczej bezpośrednio z poziomu aplikacji to nie tylko troska o wygodę naszych klientów, ale przede wszystkim dbanie o zwiększenie bezpieczeństwa ich środków mówi Piotr Marciniak, dyrektor zarządzający Pionu Bankowości Internetowej w Banku BGŻ BNP Paribas. Wkrótce planujemy również rozszerzenie GOmobile m.in. o udostępnienie opcji czasowego blokowania kart dodaje Piotr Marciniak.

Aby zastrzec kartę wystarczy zalogować się do aplikacji mobilnej na swoim urządzeniu. W dolnym menu należy wybrać zakładkę produkty, a następnie kartę, którą klient chce zastrzec. Aby zakończyć cały proces należy w prawym górnym rogu aplikacji wybrać opcję „zastrzeż” i podać powód zastrzeżenia. Cała czynność zajmuje zaledwie chwilę.

W ramach aplikacji GOmobile Banku BGŻ BNP Paribas klienci mogą dokonywać płatności za pośrednictwem kodu QR oraz udostępniać wybrany numer rachunku. Dodatkowo, użytkownicy aplikacji zyskali również możliwość płatności do ZUS w ramach przelewu krajowego. Udoskonalona aplikacja GOmobile Banku BGŻ BNP Paribas, z zaprojektowaną od podstaw szatą graficzną i wzbogaconymi funkcjonalnościami będzie sukcesywnie zyskiwała nowe funkcjonalności.

BNP Paribas Bank Polska

rzecznik.prasowy@bnpparibas.pl