wydarzenia kultura/sztuka/rozrywka

Bella Skyway Festival w obiektywie

Zjawiskowe instalacje, magiczne mappingi 3D i szereg barwnych atrakcji – o tym, że Bella Skyway Festival to niezwykle wdzięczny temat dla fotografii i filmu nie trzeba nikogo przekonywać. Kolejna okazja dla wszystkich fotografów i filmowców – amatorów i profesjonalistów –  już w dniach 21–26 sierpnia 2018. Jeśli wciąż się wahacie, mamy dowód na to, że warto przybyć!

W tym roku Miasto Toruń, właśnie za film promocyjny Bella Skyway Festival 2016, zostało nagrodzone zaszczytnym I. miejscem w ogólnopolskim konkursie filmowym „City FILM Independent” wyłaniającym spoty promujące i prezentujące atrakcyjne miejsca, miasta, regiony, obiekty czy ciekawe wydarzenia.

Do konkursu zgłaszać można było filmy wyprodukowane po 1 stycznia 2010 roku, o czasie trwania od 1 do 12 minut.  Łącznie na City FILM Independent zgłoszono ponad 30 filmów z całej Polski. Film promocyjny Bella Skyway Festival 2016 znalazł się wśród siedmiu wyróżnionych spotów, wśród których były filmy m.in. Mazowieckiego Insytutu Kultury, Instytucji Kultury Ars Cameralis z Katowic czy Muzeum Niepodległości w Warszawie.

City FILM Independent organizowany jest w ramach programu „Derby Artystyczne”. Organizatorami konkursu są: Biuro Organizacyjne Programu „Derby Artystyczne” – Centrum Art.-Plus w Krakowie, Centrum Kultury Śląskiej w Świętochłowicach oraz Formacja Producencka „Grupa-21”.

Nagrodzony film Bella Skyway Festival 2016:

Najbliższa okazja do zrobienia niezwykłych filmów i zdjęć niebawem, bo w ostatni tydzień sierpnia. Warto więc już teraz naszykować aparaty, kamery i telefony. Ponownie czeka nas wspaniała gama świateł, kolorów, ale także i emocji!

* * *

Kod do umieszczenia filmu na stronie:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/AJ16imK1JI4" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

* * *

Organizatorami Bella Skyway Festival są Miasto Toruń i Toruńska Agenda Kulturalna.
Sponsorem tytularnym wydarzenia jest TZMO S.A. i Marka Bella.
Partnerem głównym festiwalu jest Województwo Kujawsko-Pomorskie.
Wydarzenie współfinansowane ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014–2020.

Toruńska Agenda Kulturalna
ul. Pod Krzywą Wieżą 1, 87-100 Toruń