technologie

Pralka Amica na podium w plebiscycie Tech Awards 2017!

11.12.2017 | Amica S.A.

Nagrody w prestiżowym konkursie Tech Awards 2017 rozdane! Na podium kolejny raz z rzędu znalazła się Amica. Drugie miejsce w kategorii  AGD uczestnicy plebiscytu przyznali innowacyjnej pralce Dream Wash. Okazała się ona bezkonkurencyjna wśród innych nominowanych pralek, a także wśród wszystkich biorących udział w konkursie urządzeń dużego AGD.

Głosujący docenili najnowsze rozwiązania zastosowane w pralce Dream Wash, takie jak np. system prania parowego Steam Touch. Pozwala on usunąć aż do 70% zagnieceń, dzięki czemu prasowanie staje się dużo łatwiejsze, a w przypadku wielu materiałów – zupełnie niepotrzebne. Inne zaawansowane funkcje, w które wyposażono pralkę, to np. Add+ pozwalająca na dodanie ubrań w trakcie pracy urządzenia oraz OptiDose – do automatycznego dozowania płynu do prania oraz zmiękczania tkanin.

Tech Awards to największy w Polsce plebiscyt, w którym wybierane są najlepsze produkty i usługi technologiczne oraz AGD. Zwycięzców wskazują konsumenci wspólnie z ekspertami z portali branżowych z grupy ONET/RAS Polska. Nagrody wręczono 7 grudnia na uroczystej gali, w której udział wzięli przedstawiciele największych firm technologicznych oraz branżowi dziennikarze.

Plebiscyt podzielony był na dwa etapy. W pierwszym czytelnicy oraz redaktorzy serwisów PCLab.pl, KomputerSwiat.pl, AGDLab.pl, softonet.pl i technowinki.onet.pl. stworzyli listę 132 produktów cechujących się wysokim zaawansowaniem technologicznym i funkcjonalnością. W drugim etapie odbyło się głosowanie, w którym fani nowoczesnych rozwiązań wybrali laureatów w 11 różnych kategoriach.

Kolejny rok z rzędu Amica potwierdziła, że znajduje się w czołówce producentów najbardziej zaawansowanych technologicznie urządzeń AGD na rynku. W ubiegłym roku drugie miejsce w kategorii AGD zajął piekarnik do zabudowy z prestiżowej linii Amica IN – EB853BA+ IN PYROLIZA.

Public Relations Manager, Grupa Amica

eliza.orepiuk-szymura@amica.com.pl

Grupa Amica

media@amica.pl

Amica S.A. to największy polski producent sprzętu gospodarstwa domowego. W ofercie posiada pełną gamę inteligentnych urządzeń dużego i małego AGD, wyróżniających się najnowszą technologią i nowoczesnym designem. Poprzez marki Amica, Gram, Hansa i CDA Grupa Amica generuje ponad 70 procent przychodów na ponad 50 rynkach zagranicznych. Firma jest laureatem prestiżowych nagród, m.in. Nagrody Gospodarczej Prezydenta Rzeczypospolitej i Godła Teraz Polska. We Wronkach Amica S.A. produkuje kuchnie gazowe i elektryczne, a także płyty grzejne. Zatrudnia tu ponad 2,5 tys. ludzi, zapewniając niemal całej załodze umowy o pracę oraz szereg benefitów – m.in. przedszkole i żłobek, dostęp do własnego ośrodka wypoczynkowego, a także kartę Multisport.

Public Relations Manager, Grupa Amica

eliza.orepiuk-szymura@amica.com.pl