praca ekonomia/biznes/finanse

MetLife w Polsce po raz trzeci wyróżniony certyfikatem HR Najwyższej Jakości

15.11.2017 | MetLife

MetLife w Polsce po raz trzeci otrzymał Certyfikat HR Najwyższej Jakości. Wyróżnienie jest przyznawane przez Polskie Stowarzyszenie Zarządzania Kadrami firmom o najwyższych standardach zarządzania kapitałem ludzkim, na podstawie kompleksowego badania.

Badanie to koncentruje się na praktycznych aspektach polityki i narzędzi HR stosowanych przez firmę w takich obszarach jak: rekrutacja i rozwój, systemy motywacyjne, komunikacja wewnętrzna, CSR oraz employer branding, czyli budowanie wizerunku pracodawcy.

Certyfikat HR Najwyższej Jakości ma dla nas duże znaczenie. To dla nas duże wyróżnienie, tym cenniejsze, że przyznane MetLife kolejny rok  z rzędu. Nagrodzeni pracodawcy to firmy realizujące wyróżniającą się na tle innych organizacji politykę personalną, wyznaczające trendy  w zarządzaniu zasobami ludzkimi oraz wysokie standardy w branży HR w Polsce. – powiedziała Małgorzata Milczarek-Bukowska, Dyrektor Departamentu Zasobów Ludzkich w MetLife.

MetLife jest spółką z grupy MetLife, Inc. jednej z największych firm ubezpieczenowych na świeicie. Oferuje ubezpieczenia, renty kapitałowe, programy świadczeń pracowniczych i usługi zarządzania aktywami klientom indywidualnym oraz instytucjonalnym. Istnieje od 1868 roku, prowadzi działalność w ponad 40 krajach i zajmuje wiodącą pozycję w Stanach Zjednoczonych, Japonii, Ameryce Łacińskiej, Azji, Europie i na Bliskim Wschodzie. W Polsce MetLife oferuje szeroki zakres ubezpieczeń na życie, fundusze emerytalne oraz fundusze inwestycyjne.

Więcej informacji na stronie www.metlife.pl

Więcej informacji na stronie www.metlife.pl