technologie towary konsumpcyjne

Ulubione dania bez tłuszczu? Przyrządź je w nowej frytkownicy beztłuszczowej FitFryer od MPM

14.11.2017 | MPM

Frytki są powszechnie lubianym dodatkiem do wielu dań. Jednak smażone w głębokim tłuszczu nie należą do zdrowych i nie powinny być częścią zrównoważonej diety. Tutaj z pomocą przychodzi nowa frytkownica beztłuszczowa FitFryer MPM, która pozwoli na przygotowanie pysznych frytek oraz wielu innych dań bez konieczności dodawania oleju.

Frytkownica beztłuszczowa FitFryer MRF-06 to wielofunkcyjne urządzenie, które umożliwia smażenie, grillowanie, duszenie i pieczenie bez konieczności dodawania oleju. W jaki sposób działa frytkownica beztłuszczowa? Urządzenie przygotowuje dania z wykorzystaniem cyrkulacji gorącego powietrza, nie smażą się więc w oleju, a pieką w gorącym powietrzu, co sprawia, że są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku.

Uniwersalne i proste w obsłudze urządzenie

Frytkownica beztłuszczowa od MPM to niezwykle uniwersalne urządzenie, w którym można przyrządzić nie tylko frytki – posiada ona 8 specjalnych programów, które poza frytkami, umożliwiają łatwe przygotowanie pizzy, ryby, szaszłyków, kurczaka, steków, owoców morza oraz babeczek.

Produkt jest prosty w obsłudze dzięki elektronicznemu panelowi sterującemu z wyświetlaczem LED. Poprzez wyświetlacz, posiadający przełączniki dotykowe sygnalizowane dźwiękiem, można zarządzać pracą frytkownicy - wybrać program, regulować temperaturę oraz ustawić czas pracy.

Frytkownica beztłuszczowa FitFryer MFR-06 ma wyjmowaną szufladę z koszem na jedzenie, który pokryty jest nieprzywierająca powłoką. Dzięki temu łatwo utrzymać urządzenie w czystości. Gumowe, antypoślizgowe nóżki frytkownicy sprawiają, że urządzenie jest stabilne i dobrze odnajdzie się w każdej kuchni.

Frytkownica beztłuszczowa FitFryer MFR-06

Cena: 420 zł

Funkcje:

• elektroniczny panel sterujący z wyświetlaczem LED – przełączniki dotykowe sygnalizowane dźwiękiem:
  • przycisk Power ON/OFF/START/PAUSE
  • przycisk „M” z 8 programami do wyboru: babeczki, owoce morza, steki, frytki, kurczak, szaszłyk, ryby, pizza
  • timer
  • temperatura
  • termostat – regulacja temperatury w zakresie: 80°C -200°C co 5°C
  • timer – ustawienie czasu w zakresie: 0-30 minut co 1 minutę
  • wyjmowana szuflada i kosz na jedzenie, pokryte nieprzywierającą powłoką
  • podłączenie do sieci i zakończenie pracy urządzenia sygnalizowane dźwiękiem
  • gumowe, antypoślizgowe nóżki

Wyposażenie:

• kosz o pojemności 2,8 l
  • misa o pojemności 4,5 l

Parametry techniczne:

• zasilanie: 220-240V 50/60Hz
  • moc: 1500 W
MPM

##

Informacje na temat firmy MPM

Firma MPM (dawniej MPM Product) powstała w 1989 roku. Jest dynamicznie rozwijającą się polską firmą oferującą klientom wysokiej jakości produkty AGD charakteryzujące się ciekawym wzornictwem oraz dobrą ceną. Swoją ofertę kieruje do osób, które przy zakupie urządzeń AGD kierują się zdrowym rozsądkiem - nie chcą płacić wygórowanej ceny, nie obniżając wartości produktu. W początkowym okresie asortyment firmy ograniczał się do produkowanego we współpracy z angielską firmą Strix czajnika bezprzewodowego Samba oraz innych modeli czajników. Zainteresowanie rynku wpłynęło na stopniowe powiększenie się oferty o kolejne urządzenia, takie jak roboty kuchenne czy termowentylatory. Obecnie w asortymencie firmy MPM znajduje się niemal 250 zmechanizowanych produktów do kompleksowego wyposażenia kuchni oraz innych pomieszczeń domowych. Producent oferuje urządzenia do gotowania i przyrządzania posiłków, takie jak blendery, roboty kuchenne i opiekacze; urządzenia do pielęgnacji włosów i ciała, m.in. suszarki i prostownice do włosów; wentylatory, grzejniki i klimatyzatory; odkurzacze oraz urządzenia dużego AGD. Produkty te sprzedawane są na terenie całego kraju w większości sklepów i marketów ze sprzętem AGD. Firma cały czas poszerza obszar swojej działalności, zdobywając rynki eksportowe. Obecnie współpracuje z sieciami sprzedaży na terenie Słowacji, Ukrainy, Litwy, Łotwy, Estonii, Węgier, Rumunii, Serbii i Białorusi. Strategią firmy MPM jest stałe rozszerzanie, ulepszanie oraz dopasowywanie oferty do potrzeb konsumentów.

MPM

##