nowe produkty/usługi internet energetyka

Najważniejsze informacje w jednym miejscu - nowa strona Grupy GPEC

04.10.2017 | Grupa GPEC

Kalkulator kosztów, inteligentna przeglądarka taryf i przejrzysta mapa sieci – to i wiele więcej użytkownicy znajdą na nowej stronie, która będzie dostępna pod adresem www.grupagpec.pl.

Serwis Grupy GPEC został stworzony z myślą o klientach i partnerach biznesowych, ma ułatwić dotarcie do informacji i skrócić ścieżkę zamawiania usług. Mieszkańcy znajdą zakładkę z poradami dotyczącymi korzystania z ciepła, oszczędności i dbania o dom, a administratorzy poznają możliwości pozyskania dofinansowania.

- Nowa strona internetowa jest efektem zmian w podejściu do obsługi klientów. Ma być prosto i wygodnie, a klienci muszą szybko otrzymywać informacje zwrotną. Dlatego nowy serwis będzie wspólny dla wszystkich spółek należących do Grupy – wyjaśnia Grzegorz Blachowski, kierownik działu PR Grupy GPEC.

Nowe i przydatne funkcjonalności:

• Prosty formularz przyłączeniowy: wystarczy zostawić swoje dane, a konsultanci firmy odzwonią i przeprowadzą przez cały proces przyłączeniowy.
  • Formularz do zamawiania usług: klient podaje podstawowe dane, a firma przygotowuje spersonalizowaną ofertę.
  • Kalkulator kosztów ogrzewania: pozwala szacunkowo wyliczyć koszt ogrzewania i ciepłej wody.
  • Kalkulator taryfowy: po wpisaniu kilku informacji i adresu zamieszkania, kalkulator wskazuje grupę taryfową dla podanego adresu.
  • Mapa przerw w dostawie ciepła: przejrzysta i jasna mapa, która pokazuje aktualne i planowane przerwy w dostawach ciepła.

Za projekt i wdrożenie strony Grupy GPEC odpowiada agencja OX Media.

Grupa GPEC

Lider branży ciepłowniczej na Pomorzu. W skład Grupy GPEC wchodzi 10 spółek, z Pomorza: GPEC, GPEC EKSPERT, GPEC ENERGIA, GPEC PLUS, GPEC PRO, GPEC SERWIS, GPEC STAROGARD, GPEC SYSTEM, GPEC TCZEW, Orchis Energia Sopot. Główną działalnością firmy, która istnieje na rynku już ponad 50 lat, jest dystrybucja i wytwarzanie ciepła. Gdańska firma znajduje się w pierwszej dziesiątce największych inwestorów na Pomorzu. Ponad 90% wybudowanych w 2013 r. w Gdańsku lokali mieszkaniowych korzysta z ciepła systemowego dostarczanego przez Grupę GPEC.

Grupa GPEC