wydarzenia towary konsumpcyjne
"Linia produktów z Łukowa - Gwarancją Jakości QAFP" na Targu Śniadaniowym w Warszawie
Targ Śniadaniowy to cykliczna, sezonowa impreza, która cieszy się rosnącą popularnością wśród Warszawiaków. Odbywa się w każdy weekend w sezonie wiosenno-letnim, w różnych dzielnicach stolicy. Jest to nie tylko okazja do zakupów u lokalnych dostawców, to również relaksujące spotkanie ze znajomymi w atmosferze śniadania na świeżym powietrzu. Można tutaj spróbować regionalnych specjałów z całej Polski, dań inspirowanych kuchniami z całego świata oraz szerokiej gamy autorskich potraw przygotowywanych z sercem przez prawdziwych pasjonatów. Organizatorzy dbają o to, aby do odwiedzających trafiały różnorodne produkty i rarytasy wyróżniające się smakowitością i jakością.
Dlatego też 16 września na imprezie pojawi się również stoisko degustacyjne pod hasłem „ODA DO JAKOŚCI. KOMPOZYCJA WYBORNEGO SMAKU”, które jest częścią kampanii informacyjno-promocyjnej pt. „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP”. Serwowane na nim będą potrawy oparte na wędlinach certyfikowanych w systemie QAFP – kiełbasie podwawelskiej ekstra, kiełbasie żywieckiej i kiełbasie krakowskiej suchej. Ich smak gwarantowany jest sposobem wytwarzania zgodnie z tradycyjną recepturą i wymaganiami Systemu QAFP.
QAFP to krajowy System Gwarantowanej Jakości Żywności, który w oparciu o niezależną certyfikację zapewnia produkcję wysokiej jakości surowca wieprzowego i wędlin. System obejmuje wszystkie ogniwa łańcucha produkcyjnego, począwszy od hodowli, żywienia zwierząt i warunków ich chowu, poprzez ubój, przetwórstwo, pakowanie, a na magazynowaniu i sprzedaży kończąc. Jakość wędlin ze znakiem QAFP powstaje dzięki dbałości o szczegóły określone w wymaganiach Systemu oraz wykorzystanie sprawdzonego surowca i naturalnych przypraw.