nowe produkty/usługi styl życia zainteresowania/hobby towary konsumpcyjne
Nowy początek na Placu Europejskim
Przy Placu Europejskim w Warszawie otworzyła się nowa restauracja – Genesis. Jej współtwórcą jest Krzysztof Janiszewski, restaurator i współwłaściciel m.in. restauracji Senses oznaczonej gwiazdką Michelin. Miejsce wyróżnia niezwykły koncept architektoniczny oraz gastronomiczny.
Ultranowoczesna, futurystyczna bryła restauracji nawiązuje do najbardziej wizjonerskich rozwiązań architektury organicznej XXI wieku. Wykorzystując najnowsze rozwiązania audio-wizualne oraz proponując wyjątkowy program muzyki na żywo i zaskakujące kreacje barmańskie, Genesis chce stać się początkiem nowej definicji „szampańskiej zabawy” w stolicy. Dwupoziomowa restauracja będzie też miejscem kulinarnych popisów jednego z największych autorytetów wśród szefów kuchni stolicy – Artura Grajbera. Grajber może pochwalić się wieloletnim doświadczeniem, które zdobywał w restauracjach znanych hoteli takich jak Bristol, Westin czy Sheraton.
Koncepcja gastronomiczna Genesis została przygotowana w oparciu o zasady „responsible cooking”, czyli tzw. kuchni odpowiedzialnej. Autorskie menu szefa kuchni skierowane będzie do gości o wysokich wymaganiach. Dania przygotowane będą z najwyższej jakości produktów polskich i hiszpańskich, na mięsach z hodowli o najwyższych standardach europejskich oraz recepturach uwzględniających m.in. trendy pescariańskie i wegetariańskie. Zespół restauracji Genesis tworzy grupa najwyższej klasy profesjonalistów. Mają oni mają za zadanie wsłuchiwać się w potrzeby i gusta gości od wczesnego poranka przy śniadaniowej kawie, aż po późne godziny nocne przy barze z tapas i wyjątkowej karzcie win. Zadbają o to, aby spełnione zostały najbardziej oryginalne życzenia kulinarne odwiedzających oraz o edukację związaną z gotowaniem w odpowiedzialny sposób. Genesis Team pod przewodnictwem Głównego Managera, Łukasza Czekałowicza, chce stworzyć nową definicję standardu jakości obsługi gości.
W ramach współpracy Nespresso i Genesis w restauracji powstała też przestrzeń kawowa, którą goście będą mogli wynająć na indywidualne spotkania, konferencje lub prywatne kolacje.
W przestrzeni Nespresso istnieje możliwość organizowania warsztatów, szkoleń czy degustacji. Jej wystrój nawiązuje do procesu uprawy i produkcji kawy. Dodatkowo w menu znajdzie się także autorski koktajl i deser przygotowany na bazie kawy Nespresso, oba stworzone wspólnie przez szefa kuchni Artura Grajbera oraz Annę Oleksak – Coffee Ambasador marki Nespresso.
“W moich pozostałych restauracjach współpracujemy z marką Nespresso i zależało nam na stworzeniu wyjątkowego projektu przeznaczonego dla restauracji Genesis. To pierwszy taki projekt Nespresso w Polsce. Restauracja będzie ulokowana przy Placu Europejskim, gdzie znajduje się już słynny, nagradzany budynek Warsaw Spire. Sama bryła restauracji jest także futurystyczna - takie miejsce sprzyja rozwojowi kreatywności, rozmowom o kawie i sposobach jej przygotowania” - o wspólnym przedsięwzięciu mówi Krzysztof Janiszewski, współwłaściciel restauracji.
Współpraca z Genesis jest istotna dla obu stron. “W Nespresso słuchamy naszych klientów i staramy się odpowiadać na ich potrzeby. Ten projekt jest właśnie odpowiedzią na propozycję klienta, a pomysł - bardzo odważny i innowacyjny. To pierwszy taki koncept, w którym mamy własną przestrzeń wkomponowaną w lokal, a która łączy dwie historie – Nespresso i restauracji. Nazwa Genesis ma też niebagatelne znaczenie w projekcie, ponieważ uwydatnia to, co Nespresso ma do opowiedzenia - jest początkiem „od ziarenka do filiżanki kawy“ – skomentował Michał Proszewski, Dyrektor Generalny Nespresso w Polsce.
Przestrzeń będzie ogólnodostępna - z możliwością wynajęcia na specjalne okazje np. przyjęcia biznesowe czy prywatne, podczas których goście będą mogli też poznać tajniki przyrządzania kawy oraz coffee pairingu - parowania kawy z jedzeniem. Ze strefy Nespresso znajduję się wyjście na taras restauracji, z którego rozpościera się widok na Plac Europejski. Taras w okresie letnim będzie dostępny zarówno na co dzień dla gości, jak i podczas wydarzeń zamkniętych.
Wysoka jakość produktów, obsługi klienta, nowoczesne technologie oraz najwyższa dbałość o wizerunek – te punkty wspólne zdecydowały o współpracy Nespresso z Genesis. Na wszystkich płaszczyznach współpracy marki działają zgodnie ze strategią zrównoważonego rozwoju. To co w tej współpracy jest najistotniejsze to otwartość na innowacje i nowe rozwiązania – poszukiwanie elementów, które będą wspólne – począwszy od jakości, architektury, rozwiązań do podejścia do klienta.
informacje o firmie
Nestlé Nespresso S.A.
Nestlé Nespresso S.A., światowy pionier i lider rynku kawy porcjowanej najwyższej jakości, koncentruje się na dwóch segmentach rynku: gospodarstwach domowych (B2C) oraz rozwiązaniach dla biznesu - gastronomii, miejscach pracy i wypoczynku (B2B). Firma współpracuje z ponad 70.000 plantatorów w 12 krajach w ramach programu AAA Sustainable Quality™ Program w celu utrwalania praktyk zrównoważonego rozwoju na plantacjach i ich regionach. Nespresso Professional to połączenie najwyższej jakości kawy, zaawansowanych technologicznie ekspresów oraz innowacyjnych systemów płatności, dzięki którym Nespresso jest dostawcą kawy w najbardziej prestiżowych restauracjach, hotelach oraz w branży biurowej, handlowej i lotniczej. Dodatkowe informacje dostępne na stronie internetowej www.nespresso.com/pro
informacje o firmie
Nestlé Nespresso S.A.
Nestlé Nespresso S.A., światowy pionier i lider rynku kawy porcjowanej najwyższej jakości, koncentruje się na dwóch segmentach rynku: gospodarstwach domowych (B2C) oraz rozwiązaniach dla biznesu - gastronomii, miejscach pracy i wypoczynku (B2B). Firma współpracuje z ponad 70.000 plantatorów w 12 krajach w ramach programu AAA Sustainable Quality™ Program w celu utrwalania praktyk zrównoważonego rozwoju na plantacjach i ich regionach. Nespresso Professional to połączenie najwyższej jakości kawy, zaawansowanych technologicznie ekspresów oraz innowacyjnych systemów płatności, dzięki którym Nespresso jest dostawcą kawy w najbardziej prestiżowych restauracjach, hotelach oraz w branży biurowej, handlowej i lotniczej. Dodatkowe informacje dostępne na stronie internetowej www.nespresso.com/pro