nowe produkty/usługi zdrowie technologie

Zyxel chroni dane osobowe w klinice stomatologicznej My Dental Clinic

10.07.2017 | ZYXEL

Zyxel Communications wspólnie z firmą 3Dyta wdrożył rozwiązanie z zakresu ochrony danych osobowych w klinice stomatologicznej My Dental Clinic w Warszawie. Urządzenie USG60W, które zastosowano, zapewnia nie tylko bezpieczeństwo danych pacjentów, ale także rozdziela aktywność sieciową pracowników kliniki od aktywności pacjentów.

Dane o stanie zdrowia pacjentów stanowią informacje głęboko spersonalizowane. W związku z tym jednym z wyzwań, jakie postawiono przed zespołem 3Dyta, było zadbanie o bezpieczeństwo danych osobowych i zastosowanie takich rozwiązań, które zapewnią odpowiednią ochronę przed naruszeniem, uszkodzeniem i nieuprawnionym dostępem do danych osób nieupoważnionych. W klinice stomatologicznej My Dental Clinic zainstalowano urządzenie USG60W – zintegrowaną bramę zabezpieczającą. Rozwiązanie to zapewnia wydajną ochronę sieci dzięki sprzętowemu firewallowi i antywirusowi, który chroni przed złośliwym oprogramowaniem (ransomware), a także monitoruje i wykrywa potencjalne zagrożenia.

Zarówno ochrona danych osobowych, jak i sprawne funkcjonowanie systemu ma ogromne znaczenie dla działalności firmy. Jako klinika stomatologiczna przechowujemy informacje o pacjentach, które są, tzw. danymi wrażliwymi. Musimy je skutecznie chronić, zdecydowaliśmy się więc na wdrożenie urządzeń Zyxel, które umożliwiają m.in. stały monitoring potencjalnych zagrożeń, a także posiadają mechanizm IDP, który pomaga w wykrywaniu intruzów i złośliwego oprogramowania. – wyjaśnia dr n. med. Anna Wasiewicz z kliniki My Dental Clinic

Drugą istotną kwestią była konieczność rozdzielenia aktywności sieciowej pracowników od aktywności pacjentów. W tym przypadku również sprawdziło się urządzenie USG60W, które jest również kontrolerem WLAN, umożliwiającym centralne zarządzanie bezprzewodowymi punktami dostępowymi Zyxel. USG60W posiada funkcje równoważenia ruchu sieciowego i połączeń zapasowych DUAL WAN, również poprzez modemy mobilne.

3Dyta-schemat.png

Więcej informacji o zintegrowanej bramie zabezpieczającej USG60W oraz innych rozwiązaniach marki ZyXEL można znaleźć na stronie www.zyxel.com/pl.

Neuron Agencja PR
Grażyna Stec

grazyna.stec@neuron.pl

Zyxel Communications

Zyxel Communications już od prawie 30 lat łączy ludzi koncentrując się na innowacyjności i na klientach. Nasze możliwości adaptacji oraz innowacyjne technologie sieciowe czynią nas liderami komunikacji dla firm telekomunikacyjnych, dostawców usług, firm i użytkowników domowych.

• 1500+ współpracowników na całym świecie
  • 100 milionów urządzeń łączących na globalną skalę
  • Ponad 700,000 firm pracujących lepiej, dzięki produktom marki Zyxel
  • Obecność na 150 światowych rynkach

Obecnie, Zyxel Communications tworząc sieci przyszłości, uwalnia potencjał i spełnia wymagania nowoczesnych miejsc pracy – wspierając ludzi w biurze, codziennym życiu i w czasie wolnym.

ZYXEL – twój sieciowy sojusznik

Neuron Agencja PR