styl życia zainteresowania/hobby towary konsumpcyjne nauka/edukacja/szkolenia
Lody zdradzą prawdę o bliskiej osobie
Waniliowe, czekoladowe, truskawkowe, a może straciatella? To, jaki smak lodów wybierasz, może wiele powiedzieć o Twoim charakterze i upodobaniach. Niecodzienne badanie pokazało, że nasze cechy osobowości mogą być powiązane ze smakiem mrożonego deseru.
Amerykański neurolog dr Alan Hirsch przeprowadził badania na grupie 60 osób. Każda z nich musiała rozwiązać szereg psychologicznych testów, a następnie wybrać swój ulubiony smak lodów. Na podstawie późniejszych wyników, naukowiec dokonał interesującej obserwacji. Osoby o określonym zestawie cech charakteru mają skłonność do tego samego smaku lodów. Eksperyment wskazał kilka korelacji, które to potwierdzają.
Impulsywna wanilia
Waniliowy smak jest jednym z najbardziej klasycznych, ale wbrew pozorom nie sięgają po niego introwertycy. Miłośnikami waniliowych lodów są impulsywni idealiści, którzy lubią ryzykować, intuicję stawiają nad logiką i nie znoszą monotonii. Zwolennicy mrożonej wanilii są również bardziej uczuciowi i skuteczniej potrafią nawiązywać bliskie relacje z partnerem.
Kochliwy czekoladowy
Amatorzy czekoladowych smaków zostali zakwalifikowani przez dra Hirscha do grona osób żywiołowych, uwodzicielskich i skłonnych do flirtu. Z drugiej strony bywają również podatni na manipulację i zdarza im się dramatyzować.
Wycofana truskawka
Osoby najchętniej sięgające po truskawkowe lody prawdopodobnie są wysoce tolerancyjne, oddane i wyciszone. Cechuje je także logiczne myślenie i rozwaga, a z drugiej strony, łatwo wpędzić miłośnika truskawki w poczucie winy.
Władcza straciatella
Wszyscy szefowie zajadają się lodami o smaku straciatella. Eksperyment pokazał, że zwolennicy kawałków czekolady w lodach śmietankowych są władczy, kompetentni i cierpliwe dążą do osiągnięcia sukcesu.
Nieustępliwa mięta z czekoladą
Miłośnicy tej lodowej kompozycji będą walczyć o uznanie jej wyższość nad innymi smakami, ponieważ są z charakteru ambitni, pewni siebie i skorzy do słownych potyczek. Czują niedosyt, dopóki nie udowodnią innym swojej racji.
Smaki dzieciństwa
Według dra Hirscha upodobania do smaku lodów kształtują się w okresie dzieciństwa i raczej pozostają niezmienne przez całe życie. - Lody są wyjątkowym przysmakiem. Kojarzą się z wyjątkowymi chwilami, szczęśliwym dzieciństwem i radością - mówi Piotr Gąsiorowski, Dyrektor Marketingu PPL Koral. - Warto próbować nowych smaków lodów, by odkrywać własne gusta – dodaje.
informacje o firmie
Marka Bracia Koral-Lody Jak Dawniej zadebiutowała na rynku w sezonie 2014 z okazji jubileuszu 35-lecia działalności Przedsiębiorstwa Produkcji Lodów Koral. Obecnie w portfolio marki dostępne jest przeszło 50 produktów – oferta obejmuje zarówno lody impulsowe, familijne jak i lody na gałki do segmentu HoReCa. Systematycznie i znacząco zwiększając udziały w rynku, marka Bracia Koral - Lody Jak Dawniej oferuje konsumentom oryginalne kompozycje smakowe przygotowywane z najwyższej jakości surowców opartych na specjalnie wyselekcjonowanych recepturach. Puszysta śmietanka, prawdziwe masło, najlepszej jakości kakao, belgijska czekolada, najwyższej klasy bakalie oraz porcje świeżych i soczystych owoców to składniki, dzięki którym lody Bracia Koral choć tworzone dziś, smakują jak dawniej.
informacje o firmie
Marka Bracia Koral-Lody Jak Dawniej zadebiutowała na rynku w sezonie 2014 z okazji jubileuszu 35-lecia działalności Przedsiębiorstwa Produkcji Lodów Koral. Obecnie w portfolio marki dostępne jest przeszło 50 produktów – oferta obejmuje zarówno lody impulsowe, familijne jak i lody na gałki do segmentu HoReCa. Systematycznie i znacząco zwiększając udziały w rynku, marka Bracia Koral - Lody Jak Dawniej oferuje konsumentom oryginalne kompozycje smakowe przygotowywane z najwyższej jakości surowców opartych na specjalnie wyselekcjonowanych recepturach. Puszysta śmietanka, prawdziwe masło, najlepszej jakości kakao, belgijska czekolada, najwyższej klasy bakalie oraz porcje świeżych i soczystych owoców to składniki, dzięki którym lody Bracia Koral choć tworzone dziś, smakują jak dawniej.