nowe produkty/usługi internet budownictwo/nieruchomości

Budownictwo.pl w nowej odsłonie i z pomocnymi funkcjonalnościami

Eniro Polska wdrożyła zupełnie nową wersję internetowego serwisu Budownictwo.pl. Serwis w nowym wydaniu pełni funkcję doradczą, ułatwiając porównywanie cen produktów budowlanych, ich wybór oraz wspierając użytkowników praktycznymi, branżowymi poradami.

Metamorfoza serwisu, zaprojektowanego w technologii responsywnej dotyczy nie tylko wyglądu, ale także przyjaznych funkcjonalności. Efektem wprowadzonych zmian jest także nowa misja serwisu i jego przeznaczenie. Serwis Budownictwo.pl ma dostarczać informacji  o cenach i dostępności produktów budowlanych w sklepach internetowych i umożliwiający ich zakup, a także o firmach i usługach z tej branży. W nowej odsłonie serwis to także źródło ciekawych inspiracji, wskazówek projektantów czy praktycznych porad i podpowiedzi, jak urządzić wnętrze.

Nowa wersja Budownictwa to przede wszystkim duży krok w stronę przybliżania naszych użytkowników do transakcji. Duży wybór produktów budowlanych z wielu sklepów internetowych oraz możliwość ich natychmiastowego zakupu to z pewnością unikalna zaleta serwisu. Do tego baza klientów oraz wiele praktycznych podpowiedzi i inspiracji.  – mówi Magdalena Wypychowicz, Dyrektor ds. Strategii Rozwoju Rynku.

Strona główna serwisu Budownictwo.pl została zaprojektowana zgodnie z najnowszymi trendami – w centrum jest jedno okno wyszukiwania, zaś w tle prezentowane są atrakcyjne wizualnie zdjęcia.

Nowa architektura serwisu to 5 głównych zakładek. Pierwsza i najważniejsza z nich to wyszukiwarka produktów budowlanych i porównywarka cen w oparciu o asortyment produktów budowlanych ze sklepów internetowych. Przeglądając zasoby serwisu możemy wybrać dany produkt, a następnie sfinalizować zakup na stronie sklepu internetowego. Eniro zamierza współpracować z jak największą liczbą sklepów internetowych. Kolejne zakładki zawierają bazę firm z branży budowlanej, katalog producentów materiałów budowlanych, inspiracje dotyczące stylizacji wnętrz oraz przykłady realizacji projektantów.

Uproszczona nawigacja umożliwia intuicyjne poruszanie się po serwisie. Przyjazny i atrakcyjny layout sprawia, że strona dobrze się prezentuje. Oczywiście serwis jest w pełni responsywny, więc dostosowany do ekranów różnych urządzeń. Jestem pewna, że serwis w nowej odsłonie przyciągnie nowych użytkowników i zachęci nowych reklamodawców. – dodaje Magdalena Wypychowicz.

Serwis Budownictwo.pl został przygotowany z myślą o potrzebach współczesnych internautów, którzy budują, remontują i urządzają swoje domy czy mieszkania. Stworzony zgodnie z najnowszymi trendami serwis o tematyce budowlanej, zawiera wiele udogodnień w dotarciu do informacji o ofercie pochodzącej od producentów materiałów, firm wykończeniowych i zajmujących się urządzaniem wnętrz.