styl życia zainteresowania/hobby towary konsumpcyjne
Przygotuj majówkowe przekąski z SERcEM
Ogrodowe przyjęcia z grillem i wycieczki w nieznane to właśnie to, co większość Polaków zamierza robić w długi weekend! Jak przygotować się do tego czasu? Zaplanuj pyszne przekąski, którymi będziesz rozkoszować się na łonie natury! Nie zapomnij dodać do nich SERcA – to składnik przekąsek wręcz doskonały!
Wycieczkowe menu bazujące na chipsach i paluszkach już dawno nikogo nie satysfakcjonuje. Przemierzając wiele kilometrów pieszo lub na rowerze musimy zabrać ze sobą coś, co będzie pyszne i wynagrodzi nam trud podróży, ale także doda sił do dalszej drogi. Ser nada się do tego doskonale! Ale to nie jedyny powód, dla którego warto wykorzystać go w majówkowych przekąskach. Dlaczego jeszcze warto po niego sięgnąć, planując jadłospis na długi weekend?
Ser to różnorodność!
Czy wiesz, że Serenada oferuje Ci aż 19 rodzajów sera żółtego? Możesz więc przygotować całą plejadę przekąsek i żadna z nich nie będzie smakowała tak jak 18 pozostałych! Dzięki takiej różnorodności każdy znajdzie swoja ulubioną kombinację, a przekąski serowe długo nie będą się nudzić. Ser salami, edamski, a może klasyczna gouda? Ty decydujesz, na co masz ochotę!
Idealny partner do każdego produktu!
Ser świetnie pasuje do każdego innego produktu: smakowicie łączy się z mięsem, ale także z warzywami i… owocami. Spróbuj kolorowych koreczków z serem żółtym w towarzystwie winogron lub suszonej żurawiny, a już na zawsze zakochasz się w tym niecodziennym smaku!
Zdrowie na majówkowym talerzu
Smak to nie wszystko, liczy się także dobry wpływ jedzenia na nasz organizm. Ser żółty obfituje w witaminy, których w naszym organizmie nie może zabraknąć, np. witaminę A, B, D, a także cynk i miedź, które dbają o silną odporność. Najważniejsza jest jednak duża zawartość witaminy K2, która przeciwdziała rozwojowi osteoporozy i chorobom zębów. Warto więc sięgać po ser nie tylko dla przyjemności, ale także dla dobra swojego organizmu.
Przekąski: na ciepło czy na zimno?
Odpowiedź brzmi: tak jak lubisz! Ser żółty można wykorzystać jako dodatek do mięs i warzyw na grilla, ale także śmiało możesz zabrać go w długą podróż i zjeść na zimno. Kanapka ze świeżym pieczywem i goudą albo pyszna sałatka warzywna posypana startym radamerem? Nie ma lepszej przekąski po wiosennym wysiłku fizycznym!
Jeśli brak ci pomysłów na majówkowe potrawy z serem, z pomocą przychodzi Sylwia Ładyga, autorka bloga ,,Ostra na słodko’’, uczestniczka V polskiej edycji najpopularniejszego kulinarnego show na świecie MasterChef. Zainspiruj się i zaskocz swoim SERcEM rodzinę i przyjaciół na wiosennym przyjęciu!
informacje o firmie
***
Sylwia Ładyga – ekspert kulinarny marki Serenada
Autorka bloga ,,Ostra na Słodko''. Blogerka z wileką pasją i ogromnym sercem do gotowania. Zdobywczyni II miejsca na Kulinarny Blog Roku 2016. Uczestniczka V poslkiej edycji napopularniejszego kulinarnego show na świecie. Autorka setek publikacji w prasie kobiecej i kulinarnej.
Pod nazwą Serenada kryje się wiele różnych żółtych serów, w tym tak popularne jak Radamer, Salami i Gouda. Marka wyróżnia się oryginalnym opakowaniem, które charakteryzuje się żółtym kolorem i czarnymi dziurami, ale najważniejszym elementem jest wysoka jakość produktów. Gwarancją jakości jest przede wszystkim receptura serowarska, według której od lat produkujemy nasze sery. Receptura mówi, że należy wziąć 10 litrów mleka na każdy 1 kg sera. Takie proporcje gwarantują, że każdy kawałek sera jest bogaty w składniki odżywcze, białko, wapń oraz minerały pochodzące z dużej ilości mleka.
informacje o firmie
***
Sylwia Ładyga – ekspert kulinarny marki Serenada
Autorka bloga ,,Ostra na Słodko''. Blogerka z wileką pasją i ogromnym sercem do gotowania. Zdobywczyni II miejsca na Kulinarny Blog Roku 2016. Uczestniczka V poslkiej edycji napopularniejszego kulinarnego show na świecie. Autorka setek publikacji w prasie kobiecej i kulinarnej.
Pod nazwą Serenada kryje się wiele różnych żółtych serów, w tym tak popularne jak Radamer, Salami i Gouda. Marka wyróżnia się oryginalnym opakowaniem, które charakteryzuje się żółtym kolorem i czarnymi dziurami, ale najważniejszym elementem jest wysoka jakość produktów. Gwarancją jakości jest przede wszystkim receptura serowarska, według której od lat produkujemy nasze sery. Receptura mówi, że należy wziąć 10 litrów mleka na każdy 1 kg sera. Takie proporcje gwarantują, że każdy kawałek sera jest bogaty w składniki odżywcze, białko, wapń oraz minerały pochodzące z dużej ilości mleka.