nowe produkty/usługi kultura/sztuka/rozrywka

Discovery Channel HD w oknie otwartym dla abonentów Multimedia Polska

06.04.2017 | Multimedia Polska

Od 7 do 30 kwietnia br. w ramach okna otwartego wszyscy abonenci Multimedia Polska otrzymają bezpłatny dostęp do Discovery Channel HD. To doskonała okazja do poznania ramówki kanału, w tym nowej lokalnej produkcji Discovery Channel – „Biznes na kółkach”, która ukazuje kulisy food truckowego biznesu w Polsce.

Discovery Communications zaspokaja ciekawość i angażuje widzów na całym świecie poprzez portfolio najwyższej jakości kanałów dokumentalnych, sportowych oraz dziecięcych. Podczas okna otwartego, od 7 do 30 kwietnia, na kanale 9, abonenci telewizji cyfrowej Multimedia Polska będą mogli poznać, m.in. losy bohaterów nowej lokalnej produkcji Discovery Channel – „Biznes na kółkach”. To pierwszy program na polskim rynku telewizyjnym, który pokazuje od kuchni food truckowy biznes w Polsce. Widzowie poznają historię śmiałków, którzy zdecydowali się porzucić wygodny, biurowy fotel i rozpocząć street foodową przygodę.

Wśród bohaterów programu znalazł się Patryk – jeszcze kilka lat temu szef kuchni w czterogwiazdkowym hotelu, a dziś, charyzmatyczny właściciel food trucka – „Fit&Fat”, serwującego dania kuchni meksykańskiej. Przedstawiona zostanie także historia Adama, właściciela „Pizza Truck” – food trucka serwującego pizzę z pieca opalanego drewnem. Z kolei Dominik wspólnie z hindusem, Vijejem tworzą nieprzeciętny duet, serwując indyjską kuchnię w aucie „Mumbai”. Dominika, 22-letnia katowiczanka, również postanowiła zaryzykować i otworzyła food trucka – „Rollujemy”. W programie nie zabraknie także klasyki wśród „restauracji na kółkach”, od której tak naprawdę wszystko się zaczęło. Mowa oczywiście o burgerach ze Zbigniewem, właścicielem „Jadłobusa”, w roli głównej. „Biznes na kółkach” w każdy poniedziałek o godz. 22.00.

Dostępne w ofercie Multimedia Polska kanały z portfolio Discovery Communications:

Discovery Channel HD – 9

Discovery Channel SD – 64

Discovery Life – 61

Discovery Science – 66

Discovery Historia - 67

DTX - 65

Informacje o Multimedia Polska SA

Multimedia Polska SA to czołowy ogólnopolski dostawca usług telekomunikacyjnych – telewizji cyfrowej, szybkiego internetu stacjonarnego i mobilnego z pakietem bezpieczeństwa, a także telefonii stacjonarnej i mobilnej. Wśród kompleksowych usług dla domu spółka oferuje również: ubezpieczenie mieszkania, wideo monitoring, energię elektryczną oraz gaz. Szczegółowe informacje dostępne są na multimedia.pl oraz facebook.com/MultimediaPolskaSA.

Informacje o Multimedia Polska SA