styl życia internet towary konsumpcyjne

Odkryj smaki Australii z Mateuszem Gesslerem i Dorotą Gardias

25.10.2016 | Pernod Ricard

Egzotyczny klimat Australii, malownicze krajobrazy i pełna słońca pogoda przywodzi na myśl wiele pozytywnych skojarzeń. Nic dziwnego, że to stamtąd pochodzą jedne z najlepszych na świecie win oraz kuchnia, będąca mieszanką dań inspirowanych smakami z całego świata. To dlatego właśnie Mateusz Gessler, ambasador australijskich win Jacob’s Creek, na planie swojego nowego programu odnalazł wspólny język z zaproszoną do drugiego odcinka miłośniczką Australii, Dorotą Gardias.

Mateusz Gessler w towarzystwie Wojtka Cyrana, sommeliera i Ambsadora Win Jacob’s Creek, łączy odkrywanie kuchni i kultury „Szóstego kontynentu”, między innymi za sprawą zapraszanych do programu „Nowy Świat Mateusza Gesslera” gości. W najnowszym odcinku do duetu wymienionych Panów dołączyła Dorota Gardias. Dziennikarka i prezenterka, która chętnie udzielała porad dotyczących australijskiego klimatu, zmienności pogody na przestrzeni roku i najlepszej pory na wyprawę na Antypody. A wszystko to przy wspólnym gotowaniu steku w sosie winnym. Wojciech Cyran udzielił także wskazówek, w jaki sposób dopasować wino do tego dania.

Przepisy na wszystkie potrawy z nutką egzotyki, do których znakomitym dopełnieniem są wina Jacob’s Creek, można znaleźć na stronie www.jacobscreek.pl. Tam również znajdują się powstałe do tej pory materiały video oraz portfolio win używanych w programie.

informacje o firmie

W 1847 roku 18-letni Bawarczyk, Johann Gramp, stworzył w dolinie Barossa w Australii – nad malowniczym strumieniem Jacob’s Creek – pierwszą komercyjną winnicę. Od tamtej pory wino Jacob’s Creek zyskało miłośników we wszystkich zakątkach naszego globu, dzięki wysokiej jakości, delikatnemu smakowi i owocowemu aromatowi. Dwa miliony kieliszków Jacob’s Creek dziennie na świecie[1] i 7000 medali za jakość w ciągu 20 lat – to coś znaczy!

[1] Dane ze strony www.jacobscreek.com

informacje o firmie

W 1847 roku 18-letni Bawarczyk, Johann Gramp, stworzył w dolinie Barossa w Australii – nad malowniczym strumieniem Jacob’s Creek – pierwszą komercyjną winnicę. Od tamtej pory wino Jacob’s Creek zyskało miłośników we wszystkich zakątkach naszego globu, dzięki wysokiej jakości, delikatnemu smakowi i owocowemu aromatowi. Dwa miliony kieliszków Jacob’s Creek dziennie na świecie[1] i 7000 medali za jakość w ciągu 20 lat – to coś znaczy!

[1] Dane ze strony www.jacobscreek.com