wydarzenia internet technologie

Konkurs CodersTrust Polska rozstrzygnięty!

08.08.2016 | CodersTrust

Dwóch najlepszych uczestników kursu próbnego wygrało pełne, półroczne szkolenie

CodersTrust Polska zakończyło konkurs, w którym ponad stu uczestników walczyło o półroczny kurs nauki języków programowania i freelancingu online, warty 4700 zł.

Zwycięzcami nagrody głównej zostali Małgorzata Iwańczak, 20 - letnia studentka wydziału Medycyny Weterynaryjnej, Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie oraz 23 - letni Wojciech Lelek, student wydziału Budownictwa Lądowego Politechniki Krakowskiej.  Laureaci konkursu zapisali się na 14-dniowy, darmowy kurs próbny, prowadzony pod okiem doświadczonych  mentorów oraz udowodnili, że każdy ma szansę zostać gwiazdą kodowania. Co przekonało ich do wzięcia udziału w konkursie? „Możliwość zdalnej pracy, dodatkowo rozwijającej moje zdolności komunikacji”- mówi Małgorzata, a Wojciech dodaje: „Uważam, że rozwijanie kompetencji cyfrowych jest niezwykle ważne w obecnych czasach. Popyt na specjalistów w sektorze IT ciągle rośnie.”  Według laureatów mocną stroną kursu są różnorodne materiały edukacyjne oraz bieżąca pomoc merytoryczna. Ponadto mentorów CodersTrust wyróżnia  pozytywne podejście do nauczania, ułatwiające pokonywanie napotykanych problemów, połączone z wiedzą i doświadczeniem w kierowaniu ścieżką rozwoju.

CodersTrust to duński start-up, który zmienia sposób nauki i zarabiania na rynku freelancerskim. Podczas szkoleń uczestnicy zdobywają pożądane na rynku kompetencje w zakresie języków, takich jak: JavaScript, HTML, CSS, umożliwiające im podejmowanie zleceń, w tym m.in. tworzenie w pełni funkcjonalnych stron internetowych. Szkolenie obejmuje również doskonalenie umiejętności miękkich, dzięki którym uczestnicy dowiadują się jak z sukcesem działać na globalnych platformach freelancerskich, by zdobywać nowych klientów  i zlecenia.

Szkolenia CodersTrust są odpowiednie nawet dla osób, które nie miały dotychczas żadnej styczności z programowaniem. Wystarczy znajomość języka angielskiego na poziomie B1 i podstawy logiki. Przewagą kursu jest możliwość nauki o dowolnej porze dnia i nocy. Wszystkie materiały dostępne są 24h na dobę, wszędzie gdzie znajduje się kursant.

Nauka w ramach CodersTrust wspierana jest na poszczególnych rynkach przez Fundację Rockefellera, Bank Światowy oraz organizacje rządowe.

CodersTrust otwiera nowe możliwości Polakom w zdobywaniu poszukiwanych na całym świecie kompetencji i pracy w najbardziej perspektywicznej branży.

#zaprogramujswojeżycie