nowe produkty/usługi budownictwo/nieruchomości

Grójecka Offices: trwa budowa naziemnych kondygnacji

18.04.2016 | Grójecka Offices

Rozpoczęła się budowa naziemnych kondygnacji biurowego budynku Grójecka Offices. W powstającej na warszawskiej Ochocie inwestycji znajdzie się 7 400 mkw. nowoczesnej  powierzchni biurowej i handlowej zlokalizowanej na parterze nowego budynku. Budynek do użytku zostanie oddany w II kwartale 2017 roku. Do tej chwili wynajętych zostało 30% powierzchni, która znajdzie się w budynku i trwają rozmowy z potencjalnymi najemcami na kolejne powierzchnie.

Grójecka Offices, 8-kondygnacyjny budynek biurowy klasy A powstaje przy ulicy Grójeckiej 206/208. Grójecka Offices to projekt stworzony z myślą o firmach poszukujących najwyższej jakości powierzchni biurowych niezbędnych do efektywnego wykonywania ich pracy i w dobrej lokalizacji, a będących w korzystnej cenie.

Lokalizacja budynku Grójecka Offices na warszawskiej Ochocie zapewnia sprawną komunikację z centrum Warszawy i innymi dzielnicami miasta. Biurowiec Grójecka Offices usytuowany jest tuż obok ulicy Grójeckiej, jednej z głównych arterii komunikacyjnych miasta, co zapewnia najemcom możliwość korzystnej ekspozycji – wylicza Monika Rogucka, Leasing Manager w firmie OKRE Development, która jest deweloperem projektu. Dojazd do budynku z centrum Warszawy środkami komunikacji miejskiej zajmuje około 15 minut – podkreśla Monika Rogucka.

W bezpośredniej bliskości budynku znajdują się przystanki trzech linii tramwajowych (7,9,15), autobusowych (154, 208, 414) oraz stacja kolejowa Warszawa Rakowiec. W podziemnym garażu znajdą się 134 miejsca parkingowe. Na terenie inwestycji powstaną także 64 zadaszone stojaki na rowery. Do dyspozycji osób dojeżdżających do pracy rowerami oddane zostaną prysznice i szafki. Na parterze budynku znajdą się powierzchnie przeznaczone na działalność usługową i handlową (łącznie 584 mkw.).

Budynek powstaje w zgodzie z zasadami zrównoważonego rozwoju, co potwierdzone będzie bardzo wysokim ratingiem w systemie certyfikacji BREEAM. Projekt budynku przygotowała jedna z najbardziej utytułowanych polskich pracowni architektonicznych Kuryłowicz & Associates, a generalnym wykonawcą projektu jest firma KARMAR S.A.

www.grojecka-offices.pl

OKRE Development jest podmiotem, którego właścicielami są trzy grupy działające na rynku nieruchomości, a wywodzące się z Belgii: Koramic Real Estate NV, Otreco NV oraz Futurn NV. Firma działa we wszystkich sektorach polskiego rynku nieruchomości: biurowym, magazynowym, handlowym i mieszkaniowym.

Firma OKRE Development, która prowadzi działania w Polsce od 1994 roku, posiada bogate portfolio zrealizowanych projektów, w którym znajdują się między innymi: Jerozolimskie Business Park w Warszawie (16.500 mkw. powierzchni biurowej), Winogrady Business Center w Poznaniu (7.330 mkw. powierzchni biurowej), Galeria Indomo w Lubinie (9.577 mkw. powierzchni handlowej), apartamentowiec Park Residence w Warszawie, pierwszy i drugi etap osiedla Na Skraju Lasu w Poznaniu, czy też biurowiec klasy A – GreenWings w Warszawie (10.850 mkw. powierzchni biurowej). Obecnie OKRE Development realizuje między innymi Osiedle Na Skraju Lasu w Poznaniu (III etap – 60 mieszkań) oraz najwyższej jakości budynek biurowy Grójecka Offices zlokalizowany w Warszawie (7.400 mkw. powierzchni biurowej).

www.okre.pl

www.okre.pl