wydarzenia technologie nauka/edukacja/szkolenia

Invent a New Future Challenge – wyjątkowy konkurs dla polskich studentów

22.01.2016 | 3M Poland

Jedna z najbardziej innowacyjnych firm na świecie zaprasza studentów do udziału w międzynarodowym konkursie Invent a New Future Challenge, w którym wygraną jest wyjazd do Stanów Zjednoczonych i etat w 3M.

100 tys. zarejestrowanych patentów, blisko 12 tysięcy zatrudnionych naukowców, a także wiele międzynarodowych nagród, w tym m.in…trzy Oscary – to tylko niewielka cześć dorobku firmy 3M – amerykańskiego giganta i światowego lidera wykorzystującego naukę do tworzenia innowacyjnych rozwiązań poprawiających codzienne życie milionów ludzi na całym świecie.

Konkurs Invent a New Future Challenge to wyjątkowa szansa, by rozpocząć karierę zawodową w międzynarodowym środowisku wśród ludzi, którzy łączą pasję i kreatywność z najnowszymi technologiami. Tegoroczna edycja to także szansa, by powtórzyć sukces Karoliny Mojeścik, która w 2014 roku zwyciężyła w polskiej edycji konkursu i od roku pracuje jako Asystentka Marketingu w 3M Poland.

- Konkurs Invent New Future Challenge był dla mnie niesamowitym przeżyciem i dał mi możliwość współpracy ze studentami z całego świata, a zwycięstwo otworzyło mi drogę do pracy w 3M – mówi Karolina Mojeścik, finalistka konkursu z 2014 roku.

Aby wziąć udział w konkursie Invent a New Future Challenge należy zarejestrować się na stronie http://www.3m.com/INF2016 i wypełnić formularz rejestracyjny. Na rejestrację kandydaci mają czas do końca lutego.

- Liczymy na otwartość, nieszablonowe podejście i kreatywność, które przekonają jury, że to właśnie dana osoba powinna znaleźć się w ścisłym gronie finalistów konkursu i pracować w 3M. Poszukiwane są osoby z dobrą znajomością języków obcych, w tym przede wszystkim języka angielskiego – mówi Grażyna Kelly, Talent Acquisition Leader w 3M.

Na podstawie zgłoszeń do kolejnego etapu zostanie wyłonionych 15 kandydatów z Polski, którzy w marcu we Wrocławiu będą opracowywać rozwiązanie dla konkretnej sytuacji biznesowej. To spotkanie pozwoli na wybór 2 najlepszych kandydatów z naszego kraju do ścisłego finału w USA.

Dwójka polskich finalistów dołączy do pozostałych 26 osób, wyłonionych z 13 krajów biorących udział w rywalizacji. O wygraną w konkursie Invent a New Future Challenge razem z Polakami będą walczyć także studenci z Turcji, Brazylii, Kanady, Chin, Japonii, Korei Południowej, Meksyku, Panamy, Arabii Saudyjskiej, Singapuru, Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Indii, czy też Stanów Zjednoczonych.

Finał odbędzie się w lipcu w siedzibie głównej 3M w St. Paul w Minnesocie w Stanach Zjednoczonych. Dodatkową nagrodą dla zwycięzcy z Polski będzie propozycja etatu w 3M Service Center EMEA we Wrocławiu.

Więcej szczegółów znajduje się na stronie internetowej http://www.3M.com/INF2016 oraz na Facebooku 3M Kariera.

O 3M:

W 3M pracujemy nad praktycznym wykorzystaniem nauki w różnych obszarach w celu poprawy jakości życia. 3M osiąga przychody w wysokości 32 mld USD, zatrudnia ponad 90,000 pracowników i świadczy usługi dla konsumentów z ponad 200 krajów. Dowiedz się więcej na temat kreatywnych rozwiązań 3M, które wpływają na Twoje życie, pod adresem www.3M.com.

O 3M w Polsce

3M Poland Sp. z o.o. jest fili koncernu Minnesota Mining and Manufacturing. W 2016 roku firma obchodzi 25-lecie istnienia na polskim rynku.

3M w Polsce posiada cztery ośrodki produkcyjne: dwa we Wrocławiu tzw. Superhub, w Janinowie k/Grodziska Mazowieckiego oraz Rabce. Zatrudnia ponad 2000 pracowników. Centrala firmy mieści się w Kajetanach k/Warszawy. W czerwcu 2013 roku rozpoczęło działalność nowoczesne Centrum Innowacji 3M we Wrocławiu, w którym firma prezentuje swoje technologie i rozwiązania. 3M Poland oferuje ponad 10 000 produktów w ramach 5 grup biznesowych: Ochrona Zdrowia, Produkty Konsumenckie, Bezpieczeństwo i Grafika, Przemysł, Elektronika i Energetyka. Dotychczasowe inwestycje 3M w Polsce wyniosły ponad 400 mln USD.

3M Poland od ponad 25 lat wnosi wkład w rozwój polskiego biznesu i gospodarki, za co otrzymuje liczne nagrody i wyróżnienia: „Firma XX-lecia 1990-2010”, Perła Innowacji PROGRESS 2013, PremiumBrand 2014 oraz Solidny Pracodawca 2014 i Superbrand 2014/15.

O 3M:

O 3M w Polsce