wydarzenia zainteresowania/hobby towary konsumpcyjne

Odkryj magię norweskiego Bergen z TEEKANNE!

10.12.2015 | TEEKANNE Polska

10 grudnia na Facebooku TEEKANNE startuje konkurs fotograficzny „Pokaż, jak pakujesz się do Norwegii. Wygraj tydzień w Bergen”. Sponsorami głównej nagrody są  NOVASOL - Domy wakacyjne i przewoźnik promowy Fjord Line.

Norweskie Bergen to miasto wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Nazywane „Bramą do fiordów” zachwyca malowniczymi krajobrazami i prawdziwie norweskim klimatem. To tu tradycja miesza się z nowoczesnością, kultura Wikingów z pędem współczesnego świata. Turyści cenią je za niepowtarzalną atmosferę i niezliczoną liczbę atrakcji kulturalnych. W Bergen praktycznie każdego dnia odbywają się koncerty, ciekawe imprezy i festiwale.

Każdy kto odwiedza Bergen powinien obowiązkowo zwiedzić okoliczne fiordy. Najciekawszą częścią miasta jest zabytkowa dzielnica Bryggen leżąca nad zatoką. Charakterystyczne drewniane, wąsko ściśnięte domy znane z pocztówek z Norwegii ustawione są frontem do portowego wybrzeża. Inną atrakcją, która z pewnością przypadnie szczególnie do gustu miłośnikom kulinariów jest targ rybny Torget, zlokalizowany przy nabrzeżu zatoki Vågen.Tam można nie tylko kupić świeże owoce morza, śledzie i łososie, ale także spróbować lokalnych przysmaków. Jedną z charakterystycznych dla tego miejsca przekąsek są kanapki z mięsem renifera.

Zwycięzca głównej nagrody w konkursie „Pokaż, jak pakujesz się do Norwegii. Wygraj tydzień w Bergen” otrzyma voucher na tygodniowy pobyt w apartamencie w centrum Bergen dla 4 osób. Fundatorem nagrody jest NOVASOL - Domy wakacyjne. Położone w sercu miasta mieszkanie jest doskonałą bazą wypadową do okolicznych atrakcji turystycznych. Nagrodzona osoba otrzyma także bilety dla 4 osób na rejs promem w 2 strony na trasie Hirtshals-Bergen-Hirtshals, ufundowane przez linie promowe Fjord Line oraz zapas herbat TEEKANNE.

Konkurs realizowany będzie na stronie TEEKANNE na Facebooku (https://www.facebook.com/TEEKANNE.Polska/), w specjalnie przygotowanej aplikacji. Konkurs będzie przebiegał w dwóch etapach. W pierwszym etapie użytkownicy będą mogli zgłaszać zdjęcia zgodne z konkursowym regulaminem. Równolegle odbywać się będzie głosowanie internautów, które wyłoni uczestników ścisłego finału. 10 prac, które zdobędzie największą liczbę polubień przejdzie do 2 etapu, w którym konkursowe jury wybierze zwycięzcę nagrody głównej i nagród dodatkowych ufundowanych przez TEEKANNE. Zgłoszenia konkursowe będą przyjmowane do dnia 4.01.2015 roku, wyniki zostaną ogłoszone 7 stycznia.

Koncern TEEKANNE to ponad 130 lat doświadczenia w zakresie produkcji herbaty. Wykwalifikowani specjaliści nieustannie pracują nad stworzeniem kolejnych, oryginalnych wariantów smakowych herbaty, które dostarczają niezapomnianych wrażeń konsumentom w różnych zakątkach świata. Siedziba firmy TEEKANNE POLSKA mieści się w Krakowie, a główna filia znajduje się w Dusseldorfie, w Niemczech (TEEKANNE GmbH & Co. KG).W asortymencie TEEKANNE Polska znajdziemy wiele rodzajów herbat, ponad 80 różnych produktów, które można znaleźć na sklepowych półkach nie tylko w Polsce, ale też w wielu krajach europejskich.

Więcej informacji:

Więcej informacji: