styl życia zdrowie towary konsumpcyjne

Znamy laureatów IV edycji Konkursu Żywieniowego NHW!

23.06.2015 | Nestlé Polska S.A.

Zakończyła się IV edycja Ogólnopolskiego Konkursu Żywieniowego dla studentów i absolwentów. Konkurs trwał od 16 marca do 26 maja i wśród uczestników zdobył duże uznanie, co potwierdza liczba zgłoszonych prac! Spośród 119 prac konkursowych Jury nagrodziło aż trzynastu uczestników.

Konkurs organizowany od 2012 roku jest częścią projektu Nestlé Nutrition, Health & Wellness. Program ma na celu wspieranie młodych pasjonatów racjonalnego żywienia w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. W tegorocznej edycji zadaniem konkursowym było wybranie jednej z 5 grup wiekowych, które opisywała na Facebooku Natalia Honorata Witalna – avatar projektu, sprawdzenie nawyków żywieniowych tej grupy oraz przedstawienie zdrowych zaleceń dotyczących spożywania odpowiednich porcji jedzenia.

Zachęcające nagrody!
Główną nagrodę, czyli wyjazd do Mediolanu zdobyła praca zespołowa studentek Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu – Katarzyny S. oraz Martyny S., przygotowana pod opieką ich mentorki – dr n. farm. Joanny P. Członkinie tej grupy już we wrześniu odwiedzą słoneczne miasto we Włoszech. Ponadto uczelnia, w ramach Nagrody dla Uczelni otrzyma grant naukowy w wysokości 10.000 zł! Nagrodę Drugą ex aequo, a tym samym udział w V Zjeździe Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością pt. „Czy otyłość ma płeć” zdobyły prace autorstwa studentek z: Uniwersytetu Rolniczego im. H. Kołłątaja w Krakowie (Sonia W.), Collegium Medicum UMK w Bydgoszczy (Ewelina L.), Uniwersytetu Medycznego w Łodzi (Magdalena M.) oraz Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Marta O.). Nagrodą Trzecią jest wyjazd do fabryki Nestlé Polska S. A. oddział w Rzeszowie, produkującej w szczególności produkty marki Gerber, którą ex aequo otrzymują dwie prace: pierwsza – autorstwa absolwentek Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu – Olgi B. i Marianny G., przygotowana pod opieką ich mentorki dr inż. Marii S., druga – wykonana przez studentki Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego – Patrycję H. i Joannę R. ze wsparciem dr n.med. Elżbiety G.

Dodatkową nagrodą dla studentek i absolwentek, które zostały laureatkami Konkursu Żywieniowego NHW są 2 miejsca stażowe w Nestlé Polska S.A. Po rozmowach kwalifikacyjnych otrzymały je Katarzyna S. z Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu (Serwis Konsumenta w Kaliszu) oraz Magdalena M. z Uniwersytetu Medycznego w Łodzi (Centrum NHW w Warszawie)!

To już IV edycja naszego konkursu, a uczestnicy po raz kolejny pokazali, że świetnie wykorzystują wiedzę zdobytą na studiach w praktyce. Wyłonienie laureatów było nie lada wyzwaniem, ponieważ poziom nadesłanych prac był naprawdę wysoki. Bardzo się cieszę, że młodzi ludzie po raz kolejny zaangażowali się w nasz konkurs i przygotowali bardzo ciekawe prace. To oznacza, że nadal z chęcią przyjmują nasze wsparcie w ich pierwszych krokach do rozpoczęcia kariery zawodowej – podsumowuje Agnieszka Piskała specjalistka ds. żywienia firmy Nestlé oraz koordynatorka IV edycji „Konkursu żywieniowego” dla studentów i absolwentów NHW.

***

Ogólnopolski projekt żywieniowy firmy Nestlé, Natalia Honorata Witalna, skierowany do studentów i absolwentów, jest odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie na specjalistów z obszarów zdrowia i prawidłowego odżywiania. Inicjatywa Nestlé, pod patronatem Ministerstwa Sportu i Turystyki, dziennika Metro oraz Parlamentu Studentów Rzeczypospolitej Polskiej, realizowana jest w ramach strategii Nutrition, Health & Wellness popularyzującej prawidłowe żywienie, dbanie o zdrowie i dobre samopoczucie. Ma na celu praktyczne przygotowanie do podjęcia pracy, wsparcie rozwoju i kariery zawodowej osób zainteresowanych zdrowym stylem życia. Projekt realizowany jest od 2012 roku. Obecnie trwa jego IV edycja.

informacje o firmie
informacje o firmie