wydarzenia ekonomia/biznes/finanse

Przedstawiciele PKO Leasing z odznaczeniami państwowymi nadanymi przez Prezydenta RP

18.04.2024 | PKO Leasing

Pięcioro przedstawicieli największej firmy leasingowej w Polsce zostało uhonorowanych za ich znaczący wkład w rozwój leasingu oraz kształtowanie pozytywnego wizerunku branży. Przyznanie odznaczeń państwowych, w tym Krzyży Zasługi oraz Medali za Długoletnią Służbę zbiegło się z jubileuszem 30-lecia Związku Polskiego Leasingu oraz 25-lecia PKO Leasing.

Wyróżnienia otrzymali:

- Paweł Pach, Prezes Zarządu – uhonorowany  Srebrnym Krzyżem Zasługi,

- Radosław Drozd – Wiceprezes Zarządu –  uhonorowany Brązowym Medalem za Długoletnią Służbę,

- Edyta Witczak – Dyrektor Departamentu Rachunkowości – uhonorowana Brązowym Krzyżem Zasługi,

Anna Wiśniewska – Dyrektor Departamentu Produktów i Procesów  - uhonorowana Srebrnym Medalem za Długoletnią Służbę,

Mariusz Bartuzi – Dyrektor ds. Zgodności i AML  - uhonorowany Brązowym Medalem za Długoletnią Służbę.

Odznaczenia podkreślają wyjątkową działalność publiczną, która przysłużyła się państwu oraz wzorowe wykonywanie obowiązków zawodowych.

Ekspert ds. PR PKO Leasing, PKO Leasing

ewelina.kaska@pkoleasing.pl

Należymy do Grupy Kapitałowej PKO Banku Polskiego – największej instytucji finansowej w Polsce. Zapewniamy szeroką sieć sprzedaży, mobilnych Doradców i oferujemy najwyższy poziom obsługi. Od powstania w 1999r. nieprzerwanie wspieramy biznes -  niezależnie od wielkości, branży i rodzaju prowadzonej działalności. W 2013 powstała spółka działająca w Szwecji - PKO Leasing Sverige AB. W 2017 przejęliśmy Raiffeisen-Leasing Polska S.A., dzięki czemu staliśmy się niekwestionowanym liderem na polskim rynku leasingu. W 2019 przejęliśmy jedną z największych firm zajmujących się wynajmem długoterminowym - Grupę Masterlease. Jesteśmy także członkiem Związku Polskiego Leasingu.

Ekspert ds. PR PKO Leasing, PKO Leasing

ewelina.kaska@pkoleasing.pl