nowe produkty/usługi turystyka/wypoczynek

Rainbow sprzedaje egzotykę na kolejny sezon

02.03.2017 | Rainbow

W Rainbow rozpoczęła się sprzedaż oferty Egzotyka 2017/18. W pierwszej kolejności do klientów trafiły kierunki realizowane Dreamlinerem LOT-u oraz innymi czarterami. Touroperator kusi nowościami, w tym zupełnie nowym na polskim rynku konceptem – „Egzotyka light”. Interesująco zapowiada się również sama promocja oferty – „dwie osoby w cenie jednej” dla klientów wybierających wczasy, oraz równie atrakcyjna propozycja dla klientów rezerwujących wycieczki typu 7+7.  Oprócz tego wiele dodatkowych niespodzianek.

To już kolejny sezon, w którym Rainbow zabierze klientów na egzotyczne wakacje bez przesiadek i międzylądowań Dreamlinerem LOT-u. W komfortowych i wygodnych warunkach, już od najbliższej jesieni będzie można polecieć do Meksyku, Wietnamu, Tajlandii, na Kubę oraz na „Wyspę bogów”-Bali. Touroperator znacznie rozbudował propozycję realizowaną tymi nowoczesnymi samolotami o światową stolicę samby – brazylijskie Ro de Janeiro, tropikalną Panamę oraz „księżniczkę Karaibów”- Dominikanę.

- Nasza oferta obsługiwana przez Dreamlinery nieustannie się zmienia i dopasowuje do preferencji klientów. Zależy nam na tym, aby była atrakcyjna, różnorodna i zaskakująca. Nie mogło się zatem obyć bez nowości, takich jak Brazylia z kosmopolitycznym i popularnym Rio de Janeiro, Dominikana, uznawana za jedno z najlepszych miejsc do taniego i egzotycznego wypoczynku, oraz mniej znana szerszemu odbiorcy Panama. Nasza idea o przybliżaniu egzotyki jest cały czas aktualnamówi Grzegorz Baszczyński, Prezes Rainbow.

Z pozostałych, dalekich kierunków czarterowych, realizowanych przez innych przewoźników warto wspomnieć o Mauritiusie, Gambii, Kenii, Sri Lance, Emiratach, a także trzech nowościach, czyli światowej stolicy reggae – Jamajce, kraju zwanym „złotymi wrotami pustyni” – orientalnym Omanie oraz Senegalu, w którym po raz pierwszy zaproponowano wczasy.

Rozpoczęcie sprzedaży zbiega się z premierą całkowicie nowego konceptu na rynku turystycznym w Polsce , czyli „Egzotyki light”. Pod tą nazwą kryją się wczasy z kilkoma wycieczkami do najciekawszych atrakcji w regionie. W przypadku np. Tajlandii będzie to zwiedzanie Bangkoku oraz wieczorny pokaz, natomiast na Kubie Havana i Trynidad. Pozostały czas można wykorzystać na relaks. Nie bez znaczenia jest bardzo atrakcyjna cena ( np. Meksyk już od 3999 zł) i bezpośredni przelot. Produkt ma w swojej idei zachęcić tych wszystkich potencjalnych klientów, którzy do tej pory patrzyli na egzotykę przez pryzmat czegoś skomplikowanego, trudnego i wiążącego się ze zwiedzaniem od rana do wieczora, dlatego nie decydowali się na tak dalekie wyjazdy. Z całą pewnością jest to również dobra oferta dla tych, którzy do tej pory wyjeżdżali do egzotycznych krajów wyłącznie na wypoczynek – tutaj mogą przy okazji przeżyć coś ciekawego.

Jak zwykle Rainbow zaskakuje również promocjami. Poza standardowymi rabatami do 40% przygotowano dla wczasowiczów promocję „ dwie osoby w cenie jednej”, oraz do 100% rabatu na część wypoczynkową w wycieczkach typu 7+7. Bardzo korzystna zaliczka oraz szereg dodatkowych benefitów stanowi doskonałe uzupełnienie przedsprzedaży. Szczegółowe warunki promocji znajdują się w sieci sprzedaży oraz na stronie internetowej Rainbow.

Rainbow
Maciej Szczechura