wydarzenia budownictwo/nieruchomości nauka/edukacja/szkolenia

PM NIGHTS 2017 - Myśl projektowo

Największa studencka inicjatywa w dziedzinie zarządzania projektami na Śląsku nosi nazwę PM NIGHTS. Jest to konferencja skierowana głównie do studentów oraz do sympatyków i ekspertów zarządzania projektami. To druga już odsłona konferencji w wersji popołudniowej. W zeszłym roku wydarzenie odniosło ogromny sukces, uczestniczyło w nim ok. 130 osób, odbyło się 12 prelekcji w dwóch blokach tematycznych.

Tegoroczna edycja będzie skupiać się na temacie budowania zespołów projektowych. Uczestnikom proponuje się dwa stałe bloki tematyczne – Hard skills i soft skills. Pierwszy z nich pozwoli zdobyć wiedzę teoretyczną potrzebną do zarządzania zespołem projektowym. Prelekcje będą obejmować tematy: pracy w zespole o różnych typach osobowości, efektywnego zespołu projektowego, czy zespołów multi-kulturowych. Drugi z nich pozwala na zdobycie praktycznej wiedzy, przeprowadzany jest w formie warsztatów. Ich tematy to np.: „Feedback – to takie proste, że aż trudne”, czy „Plan komunikacji, czyli jak zarządzać przepływem informacji”. Dodatkowo w pierwszy dzień konferencji (czwartek) wprowadzony został trzeci blok, który został nazwany „Workshop”. Dzięki firmie MindLab Games, uczestnicy będą mieli możliwość zagrania w grę symulacyjną „Prawo konkurencji”, która jest związana z udzielaniem feedback’u, komunikacją i efektywnością. W piątek dodatkowy blok to PM RESEARCH SESSION, gdzie autorzy artykułów naukowych w zakresie zarządzania projektami będą mieli sposobność do zaprezentowania ciekawych przemyśleń. Na zakończenie dwudniowego wydarzenia przeprowadzony zostanie panel dyskusyjny, gdzie doświadczeni Project Managerzy przekażą nam swoją wiedzę w zakresie pracy z ludźmi, bo czym innym jest zarządzanie projektami.

Konferencja odbędzie się w Regionalnej Izbie Gospodarczej w Katowicach (ul. Opolska 15) w dniach 20-21 kwietnia 2017 w godzinach 15:00-21:00.

Organizatorami są członkowie Koła Zarządzania Projektami SOLVER, które jest najprężniej działającym kołem na wydziale Organizacji i Zarządzania Politechniki Śląskiej. Zrzesza studentów wszystkich wydziałów i kierunków Politechniki jak również wszystkie osoby zainteresowane zdobywaniem doświadczenia w zarządzaniu projektami.

Więcej informacji znajdziesz pod adresem: http://pmnights.polsl.pl/

Serdecznie zapraszamy, udział w konferencji jest bezpłatny!