styl życia zdrowie ekonomia/biznes/finanse

CM International spółka z branży medycyny estetycznej zadebiutuje na NewConnect

22.11.2016 | Torro Investment

CM International S.A. jest przedsiębiorstwem produkcyjno-handlowym, działającym w branży medycyny estetycznej, skupiającym swoją działalność na produkcji i sprzedaży urządzeń kosmetycznych. Spółka w pierwszej połowie 2017 roku planuje debiut na rynku NewConnect.

Spółka stała się wiodącym podmiotem w dziedzinie produkcji urządzeń kosmetycznych oraz liderem w branży, cenionym przez inwestorów i klientów za innowacyjność, profesjonalne świadczenie usług oraz rzetelność. Na dzień dzisiejszy CM International posiada dystrybutorów w ponad 40 krajach na terenie Europy i Azji. W swojej ofercie spółka posiada 10 typów urządzeń kosmetycznych, które dzięki swojej budowie modułowej mogą być dostarczane jako pojedyncze maszyny lub urządzenia wielofunkcyjne.

CM International jest również twórcą innowacyjnego urządzenia M3, które za pośrednictwem Internetu oferuje zdalną diagnostykę oraz model rozliczeniowy oparty na ilości przepracowanych minut. Koncentrując się na potrzebach i oczekiwaniach swoich klientów, firma wprowadziła na rynek aplikację SKINIC dedykowaną profesjonalistom z branży medycyny estetycznej. Aplikacja ta ułatwia codzienną pracę salonów kosmetycznych, oferując im system rezerwacji wizyt, możliwość prowadzenia kart pacjentów zawierających historię zabiegów, a także wizualizację danych statystycznych i operacyjnych.

„Nasze plany na 2017 rok oscylują wokół zwiększenia oraz wprowadzenia na rynek nowej linii urządzeń kosmetycznych - laserów diodowych. Zadebiutuje również platforma SKINIC jako ogólnodostępna płatna aplikacja. Ponadto kontynuowane będą również prace nad implementacją systemu w urządzeniach kosmetycznych firmy zewnętrznej, rozpoczęte w 2016 roku “ – komentuje Mariusz Kara, prezes zarządu CM International.

„Plan komercjalizacji naszego przedsięwzięcia będzie analogiczny do dotychczasowej strategii firmy w zakresie wprowadzania nowych produktów, tj. będzie bazować na współpracy z siecią posiadanych już partnerów dystrybucyjnych oraz pozyskiwaniu kolejnych rynków. Warto wspomnieć także o tym, iż komercjalizacja jest możliwa również dzięki inwestorom takim jak fundusz Torro Investment oraz Weremczuk Holding, z którymi w 2015 roku podpisaliśmy umowę inwestycyjną. Obecnie jestem głównym akcjonariuszem, natomiast Torro Investment oraz Weremczuk Holding kontrolują 33% kapitału spółki. Jesteśmy bardzo zadowoleni z bieżącej działalności spółki - sukcesywnie zwiększamy wartość naszego przedsiębiorstwa oraz konsekwentnie realizujemy założone cele.” – dodaje Mariusz Kara.

CM International S.A. to przedsiębiorstwo produkcyjno-handlowe działające w branży medycyny estetycznej. Działalność gospodarcza spółki obejmuje produkcję oraz sprzedaż urządzeń kosmetycznych przeznaczonych do użytku przez salony kosmetyczne. W aktualnej ofercie spółki znajduje się 10 typów urządzeń kosmetycznych, które dzięki swojej budowie modułowej mogą być dostarczane jako pojedyncze maszyny lub urządzenia wielofunkcyjne. CM International jest również twórcą innowacyjnego urządzenia M3, zintegrowanego z systemem IoT (ang. Internet of Things), a także aplikacji SKINIC, dedykowanej dla profesjonalistów branży kosmetycznej.