nowe produkty/usługi budownictwo/nieruchomości ekonomia/biznes/finanse

Szczeciński salon sprzedaży Hilti w nowej lokalizacji

28.09.2016 | Hilti

27 września br. miało miejsce oficjalne otwarcie szczecińskiego sklepu Hilti Center pod nowym adresem. Obecna lokalizacja to przede wszystkim profesjonalne miejsce do przetestowania sprzętu, dostęp do fachowego doradztwa oraz łatwy dojazd.

Hilti z powodzeniem działa w Polsce od 25 lat. Firma prowadzi sprzedaż za pośrednictwem kilku kanałów. Wśród nich znajdują się: strona internetowa www.hilti.pl, TeleCentrum oraz możliwość kontaktu z Rzeczoznawcami Technicznymi. W Polsce istnieje także trzynaście profesjonalnych salonów Hilti Center, zlokalizowanych w największych polskich miastach. Od 5 września jeden z nich znajduje się w przy ulicy Bagiennej 6 w Szczecinie.

- Nowa lokalizacja zdecydowanie poprawia warunki obsługi klientów, które w firmie stawiane są na pierwszym miejscu, włączając w to: lepszy dojazd, dogodny parking, większą powierzchnię ekspozycyjną i magazynową, specjalną strefę demonstracyjną, a także salę szkoleniową – powiedział Paweł Rusiecki, Regionalny Kierownik Sprzedaży ds. sklepów Hilti Center.

Oficjalne otwarcie nowego salonu sprzedaży Hilti Center w stolicy województwa zachodniopomorskiego, było świetną okazją do rozmów biznesowych, wymiany doświadczeń ze specjalistami branży oraz do spotkania z przedstawicielami Hilti. Symbolicznego otwarcia dokonał Prezes Hilti Poland - Tomas Trocil. Podczas wydarzenia klienci mieli okazję przetestować produkty Hilti, ale także poznać usługi firmy. Między innymi innowacyjny program Hilti ON!Track - pozwalający na zarządzanie narzędziami i wyposażeniem oraz nowoczesne rozwiązanie umożliwiające optymalizację parku maszyn, czyli Zarządzanie Flotą.

Firma Hilti przygotowała także specjalne pokazy związane z otwarciem sklepu, w tym m.in:. przeciąganie ponad 600-kilogramowego bloku betonu z użyciem nowej akumulatorowej wkrętarko-wiertarki SF 10W z funkcją ATC, palenie przejść rurowych zabezpieczonych przeciwpożarowo systemami Hilti oraz prezentację możliwości wiertnicy diamentowej DD 250 z modułem automatycznego posuwu. Klienci sklepu mogli też wziąć udział w konkursach, w których nagrodami były innowacyjne urządzenia i sprzęt Hilti.

Partnerem strategicznym oficjalnego otwarcia sklepu była firma Ramirent.

Więcej informacji znajduje się na stronie internetowej www.hilti.pl.

O Hilti

Hilti jest światowym liderem w dziedzinie systemowych rozwiązań dla profesjonalistów w branży budowlanej. Celem firmy jest tworzenie innowacyjnych rozwiązań, produktów i usług, które wyprzedzają potrzeby rynku oraz wyznaczają nowe standardy. Grupa Hilti działa w 120 krajach na wszystkich kontynentach. Zatrudnia ponad 21 000 pracowników, z których dwie trzecie pracuje bezpośrednio w dziale sprzedaży, centrum obsługi klienta oraz doradztwie z zakresu prac projektowych. Główna siedziba Hilti mieści się w Schaan, w Księstwie Liechtenstein. W Polsce firma działa od 1991 roku, obecnie zatrudniając ponad 400 pracowników. W 2016 roku firma obchodzi 25-lecie swojego istnienia w Polsce.

O Hilti