nowe produkty/usługi nauka/edukacja/szkolenia

Nowe studia podyplomowe z zakresu zarządzania projektami w Zabrzu

Wydział Organizacji i Zarządzania Politechniki Śląskiej wychodzi naprzeciw potrzebom rynku i organizuje nowe studia podyplomowe z zakresu zarządzania projektami. Obok mających już ugruntowaną pozycję studiów „Zarządzanie projektem przemysłowym”, na wydziale będą organizowane także studia „Zarządzanie projektem inwestycyjno-budowlanym”. Pomysłodawcą i kierownikiem studiów jest dr inż. Seweryn Tchórzewski.

Współpraca nauki oraz sektora biznesu i administracji jest potrzebna i konieczna. Problemy jednych stają się wyzwaniem dla drugich. Od ponad 20 lat w ramach Politechniki Śląskiej funkcjonuje, mający swoją siedzibę w Zabrzu, Wydział Organizacji i Zarządzania. Jednostka ta kształci studentów chcących się specjalizować w zakresie logistyki, administracji, zarządzania produkcją oraz zarządzania projektami.

W szczególności ten ostatni obszar jest dla wielu organizacji bardzo istotny z uwagi na konieczność znalezienia sposobu na wprowadzanie często trudnych zmian lub też z powodu konieczności integracji w trakcie realizacji projektów różnych obszarów własnej działalności. Od ponad dziesięciu lat na Wydziale Organizacji i Zarządzania prowadzone są studia podyplomowe pod nazwą „Zarządzanie projektem przemysłowym”. Absolwentami tych studiów są zarówno pracownicy firm i kierownicy różnych działów, jak kadra zarządzająca przedsiębiorstw. Coroczny nabór potwierdza potrzebę kontynuacji tego kierunku studiów podyplomowych.

W bieżącym roku równocześnie uruchomione zostaną studia podyplomowe pod nazwą „Zarządzanie projektem inwestycyjno-budowlanym”, których specyfika, jak sama nazwa wskazuje, obraca się wokół problematyki realizacji przedsięwzięć inwestycyjno-budowlanych. W szczególności grupą, która mogłaby skorzystać na uczestnictwie w wykładach i ćwiczeniach, są osoby odpowiadające za projekty realizowane przez administrację publiczną na wszystkich szczeblach. Program tego kierunku studiów, oprócz tematyki związanej bezpośrednio z problematyką zarzadzania projektami, pozwoli uzupełnić wiedzę w obszarach specyficznych dla projektów budowlanych, jak np. FIDIC. Dla zapewnienia wysokiego poziomu prezentowanej wiedzy, grono wykładowców uzupełniają doświadczeni profesjonaliści z firm zajmujących się zarówno projektowaniem, jak i realizacją przedsięwzięć inwestycyjnych i budowlanych.

Nabór na studia rusza w najbliższym czasie, a informacje o studiach można znaleźć zarówno na stronie internetowej Politechniki Śląskiej (www.polsl.pl), jak i na fanpage’u FB https://www.facebook.com/podyplomowe.inwestycyjno.budowlane/. Serdecznie zapraszamy.

Firma Business @ Witański Consulting Group powstała na bazie dwudziestoletnich doświadczeń Mateusza Witańskiego oraz współpracujących z nim ekspertów. Przygotowywane i realizowane przez te osoby projekty, doradztwo, strategie i szkolenia pozwoliły na wypracowanie wielu skutecznych metod wsparcia klientów w ich rozwoju na drodze do sukcesu. Eksperci działając wspólnie w firmie Business @ Witański Consulting Group łączą swój potencjał, aby jeszcze skuteczniej pracować dla klientów, zgodnie z misją firmy: Każdego dnia wspieramy klientów w osiąganiu sukcesu.

Business @ Witański Consulting Group oferuje szeroki pakiet usług dla instytucji, firm, organizacji pozarządowych oraz osób. W ofercie znajduje się doradztwo, przygotowanie strategii i planów, wdrażanie zaplanowanych działań, realizacja projektów oraz szkolenia w zakresie: zarządzania projektami, zarządzania strategicznego, teleinformatyki, badań i analiz rynkowych oraz komunikacji i budowania wizerunku. Tak dobrany zakres usług pozwala zaoferować kompleksową obsługę klienta oraz połączyć ze sobą kluczowe dla działania organizacji obszary w celu zagwarantowania maksymalnych korzyści z oferowanych usług doradczych.