praca ekonomia/biznes/finanse

Mars wśród Najlepszych Międzynarodowych Miejsc Pracy 2015

14.10.2015 | Mars

Różnorodna ścieżka rozwoju zawodowego, możliwość międzynarodowej kariery oraz unikalna kultura organizacyjna to korzyści, które sprawiły, że Mars, Incorporated znalazł się wśród 25 Najlepszych Międzynarodowych Miejsc Pracy 2015 według Instytutu Great Place to Work®. Laureatów wybrano spośród ponad 6 600 firm w 51 krajach na całym świecie.

Dzięki głosom swoich Współpracowników na całym świecie, Mars zajął 20. miejsce na liście 25 Najlepszych Międzynarodowych Miejsc Pracy 2015 według Instytutu Great Place to Work®. W tym roku po raz pierwszy spółki z grupy Mars, Incorporated w Polsce – Mars Polska, Wrigley Poland i Royal Canin Polska, były oceniane wspólnie przez swoich Współpracowników.

- Długoletnie ścieżki kariery naszych Współpracowników, często kariery międzynarodowej, pokazują, że jesteśmy firmą, która stwarza nieprzeciętne możliwości rozwoju. Polacy z Marsa obejmują stanowiska dyrektorów generalnych, menedżerskie oraz członków i szefów zarządów na całym świecie. Mars zatrudnia i rozwija wysokiej klasy liderów, którym daje swobodę działania, jednocześnie oczekując od nich odpowiedzialności i to właśnie doceniają nasi Współpracownicy – mówi Ewa Sękowska, Dyrektor HR Mars Petcare w firmie Mars Polska.

Mars, Incorporated jest jedną z największych firm FMCG na świecie. W Polsce zatrudnia ponad 2500 Współpracowników, którzy mogą się rozwijać oraz rozwijać swoją karierę w różnych segmentach biznesowych (wyroby czekoladowe, karmy dla zwierząt, gumy do żucia i cukierki, dania gotowe, usługi finansowe) w różnych miejscach Polski (Niepołomice k. Krakowa, Poznań, Sochaczew, Warszawa) i w różnych miejscach na świecie. Mars umożliwia Współpracownikom różnorodną ścieżkę rozwoju w takich obszarach jak: marketing, sprzedaż, finanse, inżynieria, produkcja, logistyka, zakupy, HR, badania i rozwój oraz żywienie zwierząt.