nowe produkty/usługi handel internet

Prawdziwe raty 0% na zakupy w Internecie całkowicie on-line – ruszyła przedświąteczna promocja PayU dla kupujących na Allegro

Zrób zakupy na Allegro i skorzystaj z pierwszych prawdziwych rat 0%. Bez ukrytych kosztów, bez zbędnych formalności i uciążliwych kolejek w sklepach. – Tak najpopularniejszy dostawca płatności internetowych w Polsce zachęca do zrobienia przedświątecznych zakupów online i rozłożenia płatności na raty PayU.

Z prawdziwych rat 0% w serwisie Allegro można skorzystać od 13 listopada do 25 grudnia. Wystarczy w tym okresie wybrać raty PayU jako metodę płatności za zakupy i wypełnić wniosek pożyczkowy online. Po wydaniu pozytywnej decyzji kredytowej przez jednego z partnerów pożyczkowych, czyli Alior Bank lub mBank, umowę zatwierdza się również online - jednym kliknięciem.

Płatności ratalne PayU są innowacyjnym rozwiązaniem, które wychodzi naprzeciw oczekiwaniom tak wymagających klientów, jakimi są internauci przyzwyczajeni do szybkich działań w sieci. PayU przekonuje, że między innymi z tego względu stale rozwija ten produkt.

Na początku tego roku wprowadziliśmy limity kredytowe, które są ważne przez 60 dni od momentu zaciągnięcia ostatniej pożyczki ratalnej. Dzięki temu wystarczy kilka kliknięć, by dostać kolejną pożyczkę nawet w kilkadziesiąt sekund. Dotychczas najszybsza decyzja kredytowa została wydana przez bank w ciągu zaledwie 90 sekund – mówi Wojciech Czajkowski, dyrektor zarządzający PayU Polska. – Obecnie wiele osób zaczyna już przedświąteczne zakupy, które często znacznie zwiększają domowe wydatki, dlatego przygotowaliśmy na ten czas specjalną ofertę dla użytkowników Allegro – prawdziwe raty 0%. Mamy nadzieję, że w ten sposób zwiększą się ich możliwości zakupowe i Święta będą wyjątkowo udane – dodaje.

Według danych PayU już ponad 1/3 kupujących na Allegro, którzy raz otrzymali raty, korzysta z tej metody płatności przy kolejnych zakupach. Rok temu udział ten wynosił 22%, co oznacza, że popularność płatności ratalnych rośnie bardzo szybko.
Z promocji raty PayU 0% na Allegro mogą skorzystać wszyscy użytkownicy tego serwisu, którzy są osobami fizycznymi i posiadają pełną zdolność do czynności prawnych, za wyjątkiem posiadaczy kont Junior, Firma i instytucji charytatywnych. Raty 0% są dostępne przy zakupach o wartości od 300 do 20 000 zł i rozłożeniu płatności na 10 rat.

PRZYKŁAD REPREZENTATYWNY:
- kwota pożyczki 1 000 zł;
- całkowita kwota pożyczki 1 000 zł;
- czas obowiązywania umowy 10 miesięcy;
- oprocentowanie nominalne: 0%;
- prowizja za udzielenie pożyczki kredytowa 0 zł;
- RRSO: 0%;
- kwota miesięcznej raty: 100 PLN;
- całkowita kwota do zapłaty 1 000 zł. Informacja handlowa wg stanu na dn. 13.11.2014 r.

Kampania promująca raty PayU 0% na Allegro trwa od 13 listopada w Internecie, 17 listopada rozpocznie się w telewizji, a 1 grudnia w radiu.
Umowa o pożyczkę zawierana jest między pożyczkobiorcą a pożyczkodawcą tj. Alior Bank S.A. albo mBank S.A. z siedzibami w Warszawie. PayU S.A. z siedzibą w Poznaniu pośredniczy w zawieraniu ww. umów. Czas promocji jest ograniczony. Szczegóły i warunki promocji określa Regulamin promocji dostępny na stronie: raty.payu.pl/kupujacy. Przyznanie pożyczki uzależnione jest od pozytywnej oceny zdolności kredytowej potencjalnego pożyczkobiorcy.