nowe produkty/usługi zdrowie

Nowość w Santander Bank Polska – konsultacje telemedyczne w pakiecie z kontem

Klienci, którzy mają konto Jakie Chcę lub konto Select w Santander Bank Polska, mogą skorzystać z nowej usługi medycznej – pakietu Telemedi.co. Dzięki temu rozwiązaniu będą mogli szybko, wygodnie i bezpiecznie skonsultować się z lekarzem – przez telefon, wideo lub chat. Santander Bank Polska przygotował usługę we współpracy z Visa i firmą Telmedicin.

Pakiet medyczny, z którego mogą korzystać klienci Santander Bank Polska, zawiera nielimitowane e-konsultacje u lekarza internisty albo pediatry. Ponadto w okresie sześciu miesięcy trwania umowy klienci banku będą mogli trzykrotnie skonsultować się ze specjalistą: kardiologiem, diabetologiem, endokrynologiem dermatologiem, alergologiem, ginekologiem, chirurgiem, ortopedą, onkologiem i neurologiem. Co istotne, lekarze dostępni są 24h na dobę, przez 7 dni w tygodniu. W ramach abonamentu klienci będą mogli również otrzymać e-receptę, e-skierowanie oraz e-zwolnienie lekarskie.

Dla naszych klientów udostępniamy nową ofertę do konta – pakiet medyczny. To szybkie i bezpieczne e-konsultacje z lekarzami specjalistami i dostęp do opieki medycznej przez całą dobę. To także ciekawa propozycja dla obcokrajowców mieszkających w Polsce, ponieważ e-konsultacje realizowane są w języku polskim, angielskim oraz rosyjskim. To wygodne rozwiązanie, które sprawdzi się w każdym czasie – mówi Arkadiusz Przybył, Wiceprezes Zarządu.

Umowa jest zawierana na 6 miesięcy i po tym czasie, jeśli klient nie zdecyduje inaczej, jest przedłużana na kolejny półroczny okres. Koszt abonamentu to 12 zł miesięcznie, a opłaty są pobierane co kwartał. Można wykupić dowolną liczbę pakietów medycznych, obejmując nimi na przykład swoich najbliższych. Osoba, dla której kupowany jest dodatkowy pakiet nie musi być klientem banku, nie musi też być spokrewniona z klientem banku, który wykupił już pakiet medyczny Telemedi.co.

Z oferty pakietu medycznego mogą skorzystać klienci, którzy posiadają Konto Jakie Chcę lub Konto Select. Posiadacze Konta Select w Santander Bank Polska mogą bezpłatnie korzystać z pakietu medycznego przez pierwsze 3 miesiące zawartej umowy. Usługę można kupić w internetowej klinice Telemedi.co, przygotowanej specjalnie dla klientów banku.

Organizatorem usługi e-konsultacji dla klientów Santander Bank Polska jest Visa.

Pacjenci zawierają umowę na świadczenie usług z firmą Telmedicin, która pobiera za nie opłaty.

Więcej informacji na: https://www.santander.pl/programy-lojalnosciowe/telemedico

***

Wyjaśnienia pojęć i definicji dotyczących usług reprezentatywnych objętych tym materiałem znajdziesz na santander.pl/PAD oraz w placówkach banku. Konto Jakie Chcę i Konto Select to rachunki płatnicze.

Biuro Prasowe
Obszar Komunikacji Korporacyjnej i Marketingu, Santander Bank Polska S.A.
Biuro Prasowe

biuro.prasowe@santander.pl

Słowniczek pojęć i definicji dotyczących usług reprezentatywnych, wynikających z rozporządzenia Ministra Rozwoju i Finansów z dnia 14 lipca 2017 r. w sprawie wykazu usług reprezentatywnych powiązanych z rachunkiem płatniczym, dostępny jest na stronie santander.pl/PAD oraz w placówkach banku.

Z oferty produktów kredytowych mogą skorzystać osoby, które spełnią wymagane przez bank warunki oceny zdolności kredytowej. Materiał nie stanowi oferty w rozumieniu ustawy Kodeks cywilny. Kredytodawcą jest Santander Bank Polska S.A

RRSO wynosi 11,25% dla karty kredytowej Visa Silver Akcja Pajacyk

Szczegóły oferty, informacja o opłatach, prowizjach i oprocentowaniu na santander.pl oraz na infolinii 1 9999 – opłata za połączenie zgodna z taryfą danego operatora

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dla kredytu mieszkaniowego, w Santander Bank Polska S.A. (Bank), zabezpieczonego hipoteką wynosi 2,93%, przy następujących założeniach: okres kredytowania 300 miesięcy (jednorazowa wypłata kredytu), całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 280 547 zł, całkowita kwota do zapłaty 393 775,37 zł, oprocentowanie zmienne 3,45% w tym: stopa referencyjna WIBOR 3M z dnia 20.11.2021 r.: 0,21% oraz marża 3,24 p.p. (wskazana marża jest podwyższona o 1,00 p.p. do czasu uprawomocnienia się wpisu hipoteki umownej przy założeniu, że nastąpi to w terminie 1 miesiąca od zawarcia umowy kredytu), całkowity koszt kredytu 113 228,37 zł (w tym: prowizja 4 797,35 zł, odsetki 96 720,77 zł, ubezpieczenie nieruchomości Locum Comfort (przy założeniu, że klient skorzysta z oferty przedstawionej w Banku) 10 762,25 zł za cały okres kredytowania - suma ubezpieczenia nieruchomości 478 318 zł, minimalny zakres ubezpieczenia obejmuje ryzyko pożaru i zalania, podatek od czynności cywilnoprawnych (PCC) 19 zł, opłata sądowa za ustanowienie hipoteki 200 zł - przy zabezpieczeniu na jednej nieruchomości, opłata za zlecenie wyceny nieruchomości za pośrednictwem Banku 369 zł), usługi dodatkowe: opłata za prowadzenie konta osobistego/rachunku płatniczego dla Kredytobiorcy: 360,00 zł, 298 miesięcznych rat równych (bez okresu karencji w spłacie) w wysokości 1 273,34 zł, ostatnia rata 1 188,94 zł, (wysokość raty w okresie stosowania podwyższonego oprocentowania 1 420,86 zł). Zmienne oprocentowanie niesie ze sobą ryzyko zmiany wysokości rat przewidzianych do spłaty, a tym samym wysokości kwoty zadłużenia. Kalkulacja została dokonana na dzień 20.01.2021r. na reprezentatywnym przykładzie.

Ochrona ubezpieczeniowa w ramach Umowy ubezpieczenia Locum Comfort oraz Umowy ubezpieczenia Bezpieczna Hipoteka świadczone są przez Santander Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń S.A., a w ramach Umowy ubezpieczenia na życie Bezpieczna Hipoteka świadczona przez Santander Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie S.A.. Szczegółowe informacje, w tym Ogólne Warunki Ubezpieczenia Locum Comfort, Ogólne Warunki Ubezpieczenia Bezpieczna Hipoteka i Ogólne Warunki Ubezpieczenia na życie Bezpieczna Hipoteka określające m.in. zakres ubezpieczenia, zasady odstąpienia oraz wypowiedzenia umowy ubezpieczenia, wyłączenia lub ograniczenia odpowiedzialności ubezpieczycieli, Dokumenty zawierające informacje o produkcie ubezpieczeniowym i Informacje dodatkowe, stanowiące łącznie karty produktu, Regulamin Gwarancji Szybkiej Wypłaty dostępne są w oddziałach Santander Bank Polska S.A. oraz na stronie internetowej santander.aviva.pl. Informacja o wysokości składki ubezpieczeniowej dostępna jest w oddziałach Santander Bank Polska S.A.

Santander Bank Polska S.A. (wpisany do prowadzonego przez Komisję Nadzoru Finansowego rejestru agentów ubezpieczeniowych pod nr 11135943/A) oraz agenci prowadzący Placówki Partnerskie Santander Bank Polska S.A. są agentami ubezpieczeniowymi Santander Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. oraz Santander Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie S.A. Stan na 22.01.2021 r.

więcej z kategorii nowe produkty/usługi