środowisko naturalne/ekologia sprawy społeczne rodzina energetyka

Świąteczna moc dEKOrowania od TAURONA

Choinkowa gwiazda zrobiona ze sreberka, łańcuch z origami albo własnoręcznie upleciony wianek. W pamięć najbardziej zapadają nam te świąteczne dekoracje, z którymi łączą się rodzinne historie. Dlatego tej jesieni TAURON zachęca, by bożonarodzeniowe ozdoby przygotować samemu. W duchu zero waste i z troską o środowisko.

Kampania „z TAURONEM naprawiam, nie wyrzucam” pokazuje, że ekologia to sfera zarówno ważnych decyzji konsumenckich – m.in. naprawiania zepsutych urządzeń –  jak i przestrzeń do kreatywności. Z tego powodu TAURON zaprasza do wzięcia udziału w kreatywnym konkursie dla rodzin.

Zadanie polega na wykonaniu świątecznych ozdób z odpadów – makulatury, plastiku czy metalu. Technika wykonania pracy jest dowolna, ważne by wykorzystanym materiałom dać drugie życie. Nie ma też ograniczeń wiekowych. W konkursie może wziąć udział każdy, nie trzeba być klientem TAURONA.

- Właśnie teraz, gdy spędzamy w domu więcej czasu, jest odpowiednia chwila, by w rodzinnym gronie wykonać świąteczne ozdoby. Zapewniam, to będzie wspaniała zabawa oraz miła świąteczna pamiątka. Nie dość, że oryginalna, to tania i proekologiczna. Dodatkowo każdy, kto sfotografuje swoją pracę, ma szansę na wygranie cennych nagród – mówi Łukasz Zimnoch, rzecznik prasowy TAURON Polska Energia.

Konkurs „Świąteczna moc dEKOrowania”

Jury konkursu nagrodzi 40 najlepszych prac. Żeby wziąć udział w konkursie, wystarczy wypełnić formularz na stronie www.tauron.pl/ekokonkurs. Trzeba też wykonać dwie fotografie: odpadów, z których będziemy korzystać oraz efektu finalnego, czyli świątecznej ozdoby. Zgłoszenia będą przyjmowane do 30 grudnia 2020 r.

Cele kampanii „z TAURONEM naprawiam, nie wyrzucam” wpisują się w strategię Zielonego Zwrotu TAURONA. Jednym z filarów tej strategii jest dostarczanie przez firmę rozwiązań i usług neutralnych dla środowiska i korzystnych dla klientów.

Najnowsza kampania promuje usługi serwisantów od TAURONA. Dzięki tej ofercie klienci spółki nie muszą się martwić, gdy zepsuje się im pralka, czy lodówka, bo - w zamian za niewielką opłatę miesięczną wliczoną do rachunku za prąd - mają zapewnione usługi rożnych specjalistów. Gdy nie działa komputer, pomaga informatyk. Jak pojawi się usterka instalacji elektrycznej w domu, przyjedzie elektryk. Gdy zepsuje się pralka czy lodówka, naprawi ją serwisant urządzeń AGD.

TAURON od lat rozbudowuje wachlarz usług, które świadczą fachowcy z różnych dziedzin. Do domów i firm klientów zawitał n Elektryk 24H, który pomagał w usuwaniu awarii instalacji wewnętrznych. Z czasem w oferciepojawiły się usługi napraw sprzętów RTV, AGD i PC, czyli Serwisant 24H. Dziś obejmują one także naprawę sprzętu i instalacji gazowej oraz wsparcie szklarza, ślusarza czy hydraulika. Klienci TAURONA mogą również skorzystać z oferty Zdrowie 24H oraz Serwisant komputerowy 24H.

Najnowsza kampania TAURONA ma szeroki zasięg. Prowadzona jest w telewizji, radiu, Internecie, w serwisie Spotify oraz za pomocą wysyłek do klientów.

Rzecznik Prasowy, TAURON Polska Energia
Łukasz Zimnoch

lukasz.zimnoch@tauron.pl

***

TAURON Polska Energia S.A. jest spółką holdingową w grupie kapitałowej, która zajmuje się wydobyciem węgla, wytwarzaniem, dystrybucją i sprzedażą energii. Grupa TAURON jest jednym z największych podmiotów gospodarczych w Polsce, w tym największym dystrybutorem i jednym z największych sprzedawców i wytwórców energii elektrycznej. W skład Grupy TAURON wchodzą m.in. TAURON Wytwarzanie, TAURON Dystrybucja, TAURON Sprzedaż, TAURON Obsługa Klienta, TAURON Wydobycie, TAURON Ekoenergia oraz TAURON Ciepło. Od 2010 roku akcje TAURON Polska Energia SA notowane są na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie m.in. w indeksach WIG20 i WIG30. Spółka wchodzi w skład indeksu spółek odpowiedzialnych społecznie RESPECT Index.

Rzecznik Prasowy, TAURON Polska Energia
Łukasz Zimnoch