nowe produkty/usługi handel towary konsumpcyjne ekonomia/biznes/finanse energetyka

Fotowoltaika i finanse: Stilo Energy w niekonwencjonalnej współpracy z Fines

20.10.2020 | Stilo Energy

Stilo Energy został partnerem jednego z największych niezależnych operatorów sieci agencji kredytowych w Polsce - Fines. Dzięki współpracy, osoby zainteresowane fotowoltaiką nie tylko uzyskają dostęp do najnowocześniejszych na rynku instalacji fotowoltaicznych opartych na technologii mikorinwerterów, ale także będą mogły je zakupić w kredycie na atrakcyjnych warunkach.

Zdaniem Piotra Przedlackiego, prezesa Fines, silnie rosnący rynek fotowoltaiki otwiera nowe możliwości, przynajmniej w perspektywie 3-5 letniej.

- Powiązanie z kredytem na zakup oraz ubezpieczeniem instalacji PV gwarantuje klientom szybką i kompleksową obsługę - mówi Piotr Przedlacki, prezes Fines.

Fines nie tylko pomoże w sfinansowaniu instalacji, ale przygotuje wstępną ofertę, przeprowadzi audyt i przeprowadzi klienta przez cały proces dobrania i zakupu odpowiedniej instalacji fotowoltaicznej.

Do zadań Stilo Energy należy zaś wykonanie odpowiedniego projektu i montaż systemu, a także późniejszy serwis i gwarancja.

- Współpraca pozwoli na dotarcie do większej liczby osób z informacją, jak korzystna finansowo jest dziś fotowoltaika – mówi Wioleta Wardak ze Stilo Energy. – To zarówno liczne dotacje – rządowe i regionalne, ale również możliwość uzyskania odpisu podatkowego w ramach ulgi termomodernizacyjnej. Oznacza to ogromne oszczędności na rachunkach za prąd. Fines, jako instytucja doskonale znająca potrzeby i oczekiwania klientów związane z finansami jest tu idealnym partnerem.

Stilo Energy oferuje obecnie najnowocześniejszy system fotowoltaiczny dla klientów indywidualnych i biznesu. Instalacja działa w oparciu o mikrofalowniki, które są montowane bezpośrednio pod panelem. Systemy takie są nawet o ok. 15 proc. wydajniejsze niż oparte o powszechnie stosowane falowniki centralne.

Stilo Energy zapewnia jedne z najmocniejszych paneli na rynku, m.in. w preferowanym przez klientów jednolitym kolorze czarnym (full black), w technologii duo, która także zwiększa wydajność instalacji

Wg Stilo Energy inwestycja prywatna w system fotowoltaiczny może zwrócić się nawet w 7-8 lat, zakładając, iż klient skorzysta po dotację z programu Mój Prąd oraz Ulgę Termomodernizacyjną. Klientom indywidualnym, zamawiającym instalację do 10 kWp Stilo Energy udziela bezpłatnej 12-letniej gwarancji na wszystkie elementy systemu oraz montaż, gwarancja zaś na wydajność paneli fotowoltaiczych obejmuje aż 25 do 30 lat w zależności od modelu.

O Fines S.A

Fines S.A. jest największym niezależnym operatorem sieci agencji kredytowych w Polsce. Funkcjonując na rynku od 2005 roku, dostarcza agentom kredytowym i klientom ofertę wielu wiodących banków oraz sprawdzonych i zaufanych firm pożyczkowych w jednym systemie informatycznym.

Firma jest integratorem oferty kredytów gotówkowych, konsolidacyjnych, kredytów dla firm, leasingów oraz ubezpieczeń, dostarczającym do współpracujących biur kredytowych kompleksową ofertę finansową dla klientów.

Misją Fines S.A. jest skuteczne wsparcie w zakresie sprzedaży kredytów i pożyczek, czego potwierdzeniem są liczne nagrody i wyróżnienia m.in.: 4-krotny tytuł Partnera Sprzedaży wg Loan Magazine Awards w latach 2016-2020, certyfikat Solidej Firmy od 2007 r. oraz zdobycie Szmaragdu Solidności, a także wyróżnienia – Orły Wprost 2018.

Z Fines współpracuje sieć 1.200 aktywnych biur kredytowych w całej Polsce, z czego prawie 200 placówek działa w formule franczyzowej pod marką Fines – Operator Bankowy. Łącznie w sieci sprzedaży Fines dostępne są oferty ponad 40 instytucji finansowych, co pozwala na przygotowanie atrakcyjnych rozwiązań finansowych dla klienta

O Stilo Energy

Stilo Energy to dostawca inteligentnych instalacji fotowoltaicznych, lokujący się w czołówce polskich firm na rynku mikroinstalacji prosumenckich. Na polskich dachach co miesiąc przybywa wiele megawatów instalacji fotowoltaicznych ze znakiem Stilo. Firma jest Partnerem NFOŚiGW w rządowym programie "Mój Prąd". Jest również członkiem SunSpec Alliance - globalnego zrzeszenia dążącego do stworzenia powszechnych standardów technicznych dla elektrowni słonecznych i inteligentnych sieci rozproszonych.

Stilo Energy jest członkiem SunSpec Alliance - globalnego zrzeszenia dążącego do stworzenia powszechnych standardów technicznych dla elektrowni słonecznych i inteligentnych sieci rozproszonych.

www.stiloenergy.pl

O Stilo Energy