towary konsumpcyjne

Fruittella na słodkie chwile w szkole

Ten sam smak – mniej kalorii. Cukierki Fruittella o obniżonej o 30% zawartości cukru to najnowsza propozycja Perfetti van Melle. Nowość w dwóch wariantach: truskawkowym oraz o smaku letnich owoców, sprawdzi się idealnie jako drobny smakołyk, umilający dni spędzone w szkole. Nowe cukierki dostępne są w kolorowych, poręcznych opakowaniach, w sklepach na terenie całej Polski.

Według danych opublikowanych przez System Informacji Oświatowej[1], w tym roku wyjątkowo, bo 2 września, naukę w szkołach podstawowych rozpoczęło ponad 3 mln uczniów. Aby osłodzić im codzienne obowiązki, warto najmłodszym domownikom spakować do pudełek z drugim śniadaniem także ich ulubione łakocie.

Wybór słodyczy odpowiednich dla dziecka bywa nie lada wyzwaniem. Na co najczęściej zwracają uwagę rodzice stając przy sklepowej półce? Na pierwszym miejscu plasuje się chęć sprawienia swoim pociechom radości. Równie ważny okazuje się również wybór produktu pod względem jego jakości. Konsumenci chętnie sięgają po słodycze zawierające jak najmniej cukru, cechujące się dobrym, owocowym smakiem i te, pochodzące od wiarygodnej oraz sprawdzonej marki. – Zdajemy sobie sprawę z tego, że rodzice wybierając łakocie dla swoich pociech, kierują się troską i rozsądkiem. Nowa propozycja Fruittella to nie tylko smak uwielbiany przez najmłodszych, ale też mniej cukru, co stanowi odpowiedź na wciąż rosnące oczekiwania konsumentów. Cukierek, po który w sklepie sięgną rodzice, to drobny gest mający znaczenie. Znaleziony w plecaku, skutecznie poprawi humor i pomoże najmłodszym stawić czoła codziennym wyzwaniom – mówi Michał Bonecki, Consumer Marketing Manager Perfetti Van Melle Polska.

Nowe cukierki do żucia Fruittella to pyszna propozycja nie tylko dla najmłodszych, ale również dla dorosłych, którzy mają ochotę na dziecięce przyjemności, a do swojej diety nie podchodzą tak restrykcyjnie i pozwalają sobie na małe przyjemności. Dostępne są w dwóch soczyście owocowych smakach: Strawberry oraz Summer Fruits. Oba warianty zawierają 30% mniej cukru w porównaniu do klasycznej Fruittelli, a także o 17% mniej tłuszczu oraz o 13% mniej kalorii – cała paczka ma ich tylko 99! Podobnie jak pozostałe cukierki marki, nowe warianty o obniżonej zawartości cukru nie zawierają sztucznych aromatów. Są barwione wyłącznie koncentratami i wyciągami z roślin, a swój intensywny smak zawdzięczają jeszcze większej zawartości soków owocowych.

[1] https://rspo.men.gov.pl/

Client Service Director, Synertime