ekonomia/biznes/finanse

Promocja na przekazy pieniężne na Ukrainę

12.09.2019 | Euronet

Według danych NBP obecnie w Polsce przebywa około 1,2 mln. obywateli Ukrainy. Dzięki aplikacji myRia oraz urządzeniom Euronet mogą oni w zaledwie kilka minut przekazać pieniądze swoim bliskim w ojczyźnie. Teraz Ria Money Transfer, we współpracy z Euronet Polska - właścicielem największej, niezależnej sieci bankomatów i wpłato-bankomatów, przygotowała dla nich promocję, w której obniżyła opłaty – do końca listopada za przekaz na Ukrainę zapłacą tylko 6,99 zł.

W urządzeniach sieci Euronet już ponad 160 tys. transakcji miesięcznie jest realizowanych w języku ukraińskim. Od 2 września do 30 listopada 2019 roku, za przekaz na Ukrainę nieprzekraczający 999 zł zapłacimy tylko 6,99 zł, natomiast przy wartości transakcji powyżej tej kwoty do 3 000 PLN opłata wynosi 14,99 zł.

Do rejestracji w aplikacji myRia klienci potrzebują jedynie aktywnego połączenia internetowego w telefonie oraz dokumentu tożsamości. Po zainstalowaniu aplikacji na smartfonie oraz dokonaniu rejestracji można zlecić przekaz pieniężny na Ukrainę, korzystając z karty płatniczej lub zrealizować w oparciu o wpłatę gotówki w ponad 3000 wpłato-bankomatach z niemal 8 tysięcy urządzeń tej sieci w Polsce. Pieniądze są gotowe do odbioru już po kilku minutach od opłacenia przekazu, w jednym z ponad 20 tysięcy punktów partnerskich Ria na Ukrainie.
Aplikację myRia można pobrać z App Store lub Google Play, jej obsługa jest dostępna m.in. w języku ukraińskim, polskim oraz angielskim.

Euronet Polska Sp. z o.o. jest częścią Euronet Worldwide, światowego lidera w zakresie przetwarzania bezpiecznych elektronicznych transakcji finansowych oraz właściciela największej sieci bankomatów na terenie Europy. Ponadto firma Euronet oferuje przetwarzanie transakcji pre-paid oraz zintegrowane oprogramowanie, które wspiera pracę wielu instytucji finansowych. Euronet jest również właścicielem firmy RIA Financial Services, za pośrednictwem której oferuje usługi przekazów pieniężnych.

W Polsce firma działa od 1995 r. W trakcie kilkudziesięcioletniej obecności na polskim rynku Euronet nawiązał współpracę m.in. z wiodącymi polskimi bankami, operatorami telefonii komórkowej oraz VoIP, a także placówkami handlowymi i sieciami stacji benzynowych.

Więcej informacji: www.euronetpolska.pl  i www.facebook.com/euronetpolska

Więcej informacji: www.euronetpolska.pl  i www.facebook.com/euronetpolska