budownictwo/nieruchomości

Cushman & Wakefield pośredniczy w zakupie biurowców Nowy Targ i High5ive

09.09.2019 | Cushman & Wakefield

Międzynarodowa firma doradcza Cushman & Wakefield pośredniczyła w transakcji kupna budynku biurowego Nowy Targ we Wrocławiu oraz drugiego etapu kompleksu High5ive w Krakowie.

Nowy Targ to budynek biurowy klasy A oferujący łącznie 22 800 mkw. powierzchni najmu na siedmiu kondygnacjach oraz 195 miejsc parkingowych w parkingu podziemnym. Zlokalizowany jest w samym centrum Wrocławia, przy ul. Św. Katarzyny, w odległości zaledwie 5 minut pieszo od zabytkowego Ratusza. Dzięki tej lokalizacji Nowy Targ zapewnia doskonały dojazd komunikacją miejską z różnych części miasta. Z najwyższych pięter budynku rozpościera się widok na panoramę Wrocławia. Nowy Targ uzyskał już certyfikat budownictwa ekologicznego.

High5ive to kompleks pięciu budynków biurowych oferujących łącznie ok. 70 tys. mkw. powierzchni najmu. Znajduje się w sąsiedztwie Dworca PKP Kraków Główny, Galerii Krakowskiej i zabytkowego centrum miasta. W skład drugiego etapu wchodzą budynki nr 3 i 4, które zaoferują najemcom 37 500 mkw. nowoczesnej powierzchni biurowej oraz 414 miejsc parkingowych. Oba budynki są w trakcie realizacji, a oddanie ich do użytku zaplanowano na IV kw. 2019 roku i I kw. 2020 roku.

Wszystkie trzy budynki ubiegają się o certyfikat LEED na poziomie Platinium oraz certyfikat „Obiekt bez barier”.

O Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield (NYSE: CWK) jest wiodącą na świecie firmą doradczą świadczącą usługi na rzecz najemców i właścicieli nieruchomości komercyjnych. Cushman & Wakefield należy do grupy największych firm doradczych na rynku nieruchomości, zatrudnia ok. 51 tysięcy pracowników w 400 biurach i 70 krajach na całym świecie. W 2018 roku jej przychody wyniosły 8,2 mld USD. Do najważniejszych usług świadczonych przez firmę należą zarządzanie nieruchomościami, obiektami i projektami, pośrednictwo w wynajmie powierzchni, obsługa transakcji na rynkach kapitałowych, wyceny i inne. Więcej informacji można uzyskać na stronie: www.cushmanwakefield.pl lub na Twitterze: @CushWakeCE

O Cushman & Wakefield