media/marketing/reklama

Bezpieczne Mieszkanie – nowa odsłona ubezpieczenia mieszkania płatnego miesięcznie

• Bezpieczne Mieszkanie to nowa wersja oferty dedykowanej mieszkańcom spółdzielni i wspólnot mieszkaniowych
  • Klienci mogą wybierać z czterech wariantów ochrony i płacić za nie miesięcznie
  • Do innych atutów zmienionej oferty należy formuła all risk, klauzula rażącego niedbalstwa oraz OC w życiu prywatnym, działające na terenie całej Europy

Bezpieczne Mieszkanie to odświeżona wersja popularnego wśród naszych klientów ubezpieczenia mieszkania ze składką płatną miesięcznie. Mieszkańcy spółdzielni i wspólnot mieszkaniowych mogą teraz korzystać z nowości w tej ofercie.

Ubezpieczenie mieszkania deklaruje 58 proc. badanych przez ARC Rynek i Opinia na zlecenie UNIQA Polska. Oznacza to, że najcenniejszy majątek wielu osób wciąż nie jest odpowiednio chroniony, choć oferta dostępna na rynku jest bogata i różnorodna. I tak choćby ubezpieczenie mieszkania ze składką płatną miesięcznie oferowane w UNIQA Polska zdobyło wielu klientów dzięki wygodnej formie opłacania składki razem z opłatami za mieszkanie. Poza niewysokim kosztem klienci nie muszą pamiętać o corocznym wznowieniu polisy. Dopóki opłacają składki, ochrona obowiązuje. Co miesiąc odnawia się także limit sumy ubezpieczenia, nawet jeśli klientowi przytrafiła się szkoda.

- Nasze ubezpieczenie mieszkania płatne miesięcznie to prawdziwy hit na rynku. Trzykrotnie zdobyło certyfikat Dobrej Polisy. W jego ramach chronimy ponad pół miliona mieszkań w Polsce. Cały czas wsłuchujemy się w potrzeby klientów i wprowadzamy w nim nowości, które zabezpieczają jeszcze lepiej. W nowej odsłonie, oprócz nazwy - Bezpieczne Mieszkanie, wprowadzamy formułę all risk i klauzulę rażącego niedbalstwa. Jeżeli dojdzie do szkody, np. w wyniku zaprószenia ognia od papierosa czy niewyłączenia żelazka, również wypłacimy odszkodowanie - mówi Rafał Kukier, dyrektor zarządzający UNIQA dla Mieszkalnictwa, UNIQA.

Nowością jest również unowocześniona oferta OC w życiu prywatnym, w ramach której ubezpieczony jest chroniony na terenie całej Europy. Dodatkowo, klient w pakiecie otrzymuje ubezpieczenie roweru na wypadek rabunku poza miejscem ubezpieczenia oraz ochronę od kradzieży rzeczy codziennego użytku pozostawionych w samochodzie.

Klient dopasowuje ochronę do swoich potrzeb, wybierając z czterech wariantów ubezpieczenia - może ubezpieczyć ruchomości domowe i stałe elementy wnętrz, mury oraz życie i zdrowie mieszkańców. Już od kilkunastu złotych miesięcznie zyskuje ochronę na wypadek nieprzewidzianych zdarzeń. Nowością jest możliwość ubezpieczenia nagrobka należącego do ubezpieczonego (dodatkowy wariant ubezpieczenia).  W ramach assistance pokrywamy koszty pomocy fachowców, np. hydraulika czy elektryka oraz płacimy za robociznę i części zamienne uszkodzonego sprzętu.

- Chcemy towarzyszyć klientowi w jego codziennym domowym życiu i pomagać mu. Nasze usługi assistance są dostępne dla klientów 24 godziny na dobę. Zapewniamy też pomoc zwierzętom domowym. To kompleksowe wsparcie dla klienta -  dodaje Rafał Kukier.

*Badanie Omnibus zostało zrealizowane przez ARC Rynek i Opinia na zlecenie UNIQA Polska. Próba, reprezentatywna dla populacji ogólnopolskiej w wieku 18-65 lat, wyniosła N=1017. W tym mieszkańcy domów stanowili 55 proc., a mieszkań – 45 proc. Badanie zostało zrealizowane między 25 lutego, a 4 marca 2019 roku.

Rzecznik prasowy, UNIQA Polska

maciej.krzysztoszek@uniqa.pl

UNIQA Polska

Spółki UNIQA w Polsce koncentrują się na trzech segmentach. Są to UNIQA dla Ciebie, czyli oferta dla klientów indywidualnych, UNIQA dla Biznesu, czyli ubezpieczenia dla dużych firm oraz UNIQA dla Mieszkalnictwa, czyli polisy dla klientów z sektora mieszkalnictwa. Dla tych trzech segmentów ma kompleksową ofertę ubezpieczeń majątkowych, komunikacyjnych i życiowych. UNIQA jest liderem w ubezpieczeniach majątku spółdzielni i wspólnot mieszkaniowych w Polsce. Ubezpiecza 70 proc. spółdzielni mieszkaniowych i ponad 40 proc. wspólnot mieszkaniowych. Polisy UNIQA można kupić w około 200 placówkach wyłącznych, jak też w multiagencjach oraz u brokerów. UNIQA uzyskała tytuł Instytucji Roku nadany przez niezależny portal MojeBankowanie.pl za rok: 2015, 2016, 2017 i 2018. Pod koniec 2017 r. ubezpieczenie mienia za składką płatną miesięcznie, które dedykowane jest lokatorom spółdzielni i wspólnot mieszkaniowych, po raz trzeci uzyskało certyfikat „Dobra Polisa”. Z kolei w 2018 r. ubezpieczenie na życie Beztroskie Dziecko zostało wyróżnione tytułem Rodzinnej Marki Roku. Inwestorem strategicznym spółek jest europejski holding ubezpieczeniowy o austriackich korzeniach - UNIQA Insurance Group AG.

Więcej informacji: www.uniqa.pl

Grupa UNIQA

Grupa UNIQA należy do czołowych grup ubezpieczeniowych na rynkach w Austrii i Europie Środkowo-Wschodniej. Około 20 tys. pracowników i partnerów wyłącznych obsługuje 10,1 mln klientów. UNIQA jest drugą co do wielkości grupą ubezpieczeniową w Austrii z ok. 21-proc. udziałem w rynku. W 2018 r. Grupa UNIQA zebrała 5,4 mld euro składki. Działa w 18 krajach europejskich. Jest obecna w 15 krajach w regionie Europy Środkowo-Wschodniej: Albanii, Bośni i Hercegowinie, Bułgarii, Chorwacji, Czechach, na Węgrzech, w Kosowie, Macedonii, Czarnogórze, Polsce, Rumunii, Rosji, Serbii, Słowacji oraz na Ukrainie. Do Grupy UNIQA należą również spółki ubezpieczeniowe w Szwajcarii i Liechtensteinie.

Więcej informacji: www.uniqagroup.com

Rzecznik prasowy, UNIQA Polska