technologie media/marketing/reklama

Powrót do szkoły to więcej obowiązków? Nie z pralką QuickDrive™ marki Samsung

Nadchodzi wrzesień - miesiąc powrotu do szkoły i codziennych obowiązków. Koniec wakacyjnej laby oznacza przygotowania do intensywnego roku szkolnego, zarówno dla dzieci, jak i rodziców. W łatwiejszym powrocie do codzienności pomoże pralka QuickDrive™ marki Samsung, której łatwa obsługa pozwoli rozłożyć zadania między wszystkich domowników.

Zapomnij o stertach prania

Dzieci uwielbiają bawić się bez względu na panujące dookoła warunki. Ubrania najmłodszych brudzą się bardzo szybko, co powoduje, że znacznie częściej trzeba wstawiać pranie. W takiej sytuacji pomocna będzie pralka QuickDrive™, która posiada duży bęben mieszczący do 10 kg prania, dzięki czemu nie musimy robić prania „na raty”.

Konstrukcja bębna QuickDrive™ sprawia, że ubrania przemieszczają się w dwóch różnych kierunkach, z góry na dół oraz w przód i w tył. Powoduje to, że czas prania jest nawet o połowę krótszy, a pralka skuteczniej usuwa brud.

Klasa energetyczna urządzenia to A+++, co wyraźnie widać, patrząc na poziom zużycia prądu raportowany przez aplikację na smartfona SmartThings.

Rodzicom najmniejszych dzieci spodoba się fakt, że QuickDrive™ pracuje niezwykle cicho nawet podczas szybkiego wirowania, co możliwe jest za sprawą zaawansowanej technologii redukującej wibracje VRT-M. Pralka wykorzystuje do tego siłę magnesów, które zapewnią spokojny sen nawet najczujniejszym maluchom.

Dla spóźnialskich

Kolejną z ciekawych i bardzo przydatnych innowacji w pralce QuickDrive™ jest funkcja AddWash, czyli możliwość dodania ubrania już po rozpoczęciu programu. Każdy rodzic zna to uczucie, gdy po uruchomieniu pralki znajduje porozrzucane części garderoby.

Dodatkowe drzwi AddWash™ umożliwiają dorzucenie znalezionych ubrań do pralki na dowolnym etapie cyklu. Działanie tej technologii jest tak proste, że o dołożenie zgubionej skarpetki lub t-shirtu możemy poprosić ich młodego właściciela. Dodatkowo możliwe jest wietrzenie pralki za pomocą dodatkowych drzwi, bez konieczności otwierania drzwi głównych. To proste i przydatne rozwiązanie.

Inteligenta pralka

Pralką QuickDrive™ można sterować z poziomu telefonu za pomocą aplikacji SmartThings. Dzięki SmartThings możemy uruchomić pralkę, gdziekolwiek jesteśmy, na przykład jadąc odebrać dziecko ze szkoły, a po powrocie do domu możemy je od razu rozwiesić.

Pralkę QuickDrive™ można kontrolować poprzez funkcję Smart Control, która pokazuje, w jakim stanie technicznym jest urządzenie, jak dbać o nie na co dzień i  kiedy wymaga czyszczenia.

Dodatkowo możemy włączyć funkcję Asystenta Prania, do której wprowadzamy parametry takie jak poziom zabrudzeń, rodzaj tkanin i ilość prania, a ona podpowiada nam, jaki program włączyć.

Co więcej, aplikacja pokazuje, w jakiej fazie jest obecnie pranie, dzięki czemu można dodać delikatną rzecz tylko na czas płukania lub wirowania.

Pralka QuickDrive™ wyposażona jest także w program Pranie Optymalne, który gromadzi informacje na temat wagi ubrań, stopnia zabrudzenia, ilości potrzebnej wody, co pozwala uniknąć jej nadmiernego zużycia i ogranicza ilość detergentu. Program dobiera także odpowiedni czas prania i potrzebną liczbę płukań. Łatwość obsługi pralki QuickDrive™ powoduje, że może być ona obsługiwana nawet przez młodszych domowników.

Innowacyjna budowa bębna, a także szereg nowoczesnych technologii, powodują, że pralki QuickDrive™ piorą szybko, a przy tym niezwykle skutecznie. Te łatwe w obsłudze urządzenia firmy Samsung odciążą domowników i sprawią, że pranie stanie się przyjemnością.

Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie

Samsung inspiruje świat i kształtuje przyszłość poprzez wyjątkowe idee oraz innowacyjne technologie. Firma Samsung aktywnie kreuje i definiuje nowe standardy w świecie   telewizorów, smartfonów, urządzeń ubieralnych, tabletów, rozwiązań cyfrowych, systemów sieciowych, pamięci, technologii LSI, półprzewodników oraz rozwiązań LED.
Więcej informacji można znaleźć na stronach:  https://news.samsung.com/pl/  oraz  http://news.samsung.com.

Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie