media/marketing/reklama energetyka

„Elektryczni” wracają z Mega Mocą!

Spektakularne eksplozje, górskie interwencje w zimowych warunkach, a przede wszystkim codzienną pracę energetyków TAURONA będą mogli śledzić widzowie telewizji FOKUS TV. 7 września o godzinie 20:00 na telewizyjny ekran wracają „Elektryczni”.

- W drugim sezonie "Elektrycznych" po raz kolejny zobaczymy energetyków Grupy TAURON w spektakularnych akcjach. Dzięki nim miliony Polaków mogą się czuć bezpiecznie, mając energię elektryczną. Serial przedstawia historie naszych pracowników odpowiedzialnych za wytworzenie i dostarczenie do naszych domów energii w każdych, nawet najbardziej ekstremalnych warunkach – podkreśla Filip Grzegorczyk, prezes zarządu TAURON Polska Energia.

Podobnie, jak w pierwszej serii, w „Elektrycznych 2” widzowie również będą śledzić pracę niezawodnych i zdeterminowanych elektromonterów oraz energetyków  z Grupy TAURON. Tym razem realizatorzy serii śledzą ich poczynania w Szczawnicy, Katowicach, Chorzowie, Siemianowicach, Gliwicach i Jaworznie. To tam, często w trudnych warunkach i zawsze pod presją czasu, będą interweniować bohaterowie nowego sezonu.

- Nasza praca to w pewnym sensie służba, wymagająca specjalistycznej wiedzy, odwagi i poświęcenia. Ale to także zajęcie niezwykle ciekawe i przynoszące ogromną satysfakcję – mówi Tomasz Walkowski, jeden z głównych bohaterów serialu. - Każdego dnia mierzymy się z nieprzewidywalnymi sytuacjami i w naszej pracy nie ma miejsca na rutynę. Liczy się praca zespołowa i zaufanie do współpracowników – dodaje.

Struktura każdego odcinka pozwala także na ukazanie relacji „uczeń – mistrz”. Zawsze jest ten prowadzący i ten, który zgłębia tajniki fachu. Ważnymi postaciami są też odbiorcy energii elektrycznej, których bezpieczeństwo w znacznym stopniu zależy od profesjonalizmu naszych magików elektryczności.

Nasi zawodowcy w Szczawnicy to Dominik Lewoniec, Tomasz Walkowski, Tadeusz Gabryś, Stanisław Hryc i Wiesław Warzecha; w Gliwicach - Piotr Niewęgłowski, Łukasz Bolon, Jacek Buczek, Bernard Cichorowski, Henryk Nowara oraz Bogusław Wodziński; w Chorzowie - Adam Wawrzyniak, Krystian Labisz, Rafał Kozieł i Aleksander Lończyk oraz w Jaworznie - Krzysztof Sokół i Robert Kaczanowski.

Elektryczni charakteryzują się wysoką jakością produkcji. Podkreślają to chociażby ujęcia z „lotu ptaka” oraz wykorzystanie kamer GoPro. Pozwalają one oglądającym poczuć emocje i energię wydarzeń, w których uczestniczą bohaterowie. Towarzyszące akcji animacje pozwalają z kolei lepiej poznać i zrozumieć specyfikę konstrukcji oraz działania pojawiającej się na ekranie infrastruktury.

Rzecznik Prasowy, TAURON Polska Energia
Łukasz Zimnoch

lukasz.zimnoch@tauron.pl

***

TAURON Polska Energia S.A. jest spółką holdingową w grupie kapitałowej, która zajmuje się wydobyciem węgla, wytwarzaniem, dystrybucją i sprzedażą energii. Grupa TAURON jest jednym z największych podmiotów gospodarczych w Polsce, w tym największym dystrybutorem i jednym z największych sprzedawców i wytwórców energii elektrycznej. W skład Grupy TAURON wchodzą m.in. TAURON Wytwarzanie, TAURON Dystrybucja, TAURON Sprzedaż, TAURON Obsługa Klienta, TAURON Wydobycie, TAURON Ekoenergia oraz TAURON Ciepło. Od 2010 roku akcje TAURON Polska Energia SA notowane są na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie m.in. w indeksach WIG20 i WIG30. Spółka wchodzi w skład indeksu spółek odpowiedzialnych społecznie RESPECT Index.

Rzecznik Prasowy, TAURON Polska Energia
Łukasz Zimnoch