wydarzenia handel

Carrefour Polska zaprasza na Festiwal Smaków Food Trucków

20.08.2019 | Carrefour Polska

Ponad 20 food trucków zaoferuje swoje dania w ramach Festiwalu Smaków Food Trucków, który odbędzie się już w najbliższy weekend 24-25 sierpnia na parkingu przed CH Olsztyn. Amatorzy smacznej kuchni i poszukiwacze nowych smaków będą mieli okazję skosztować specjałów z różnych stron świata w jednym miejscu. Oprócz szerokiej oferty dań na gości czekają pokazy kulinarne, strefa relaksu i rozrywki a także liczne atrakcje dla rodzin z dziećmi.

Carrefour Polska zaprasza na kulinarną podróż, dającą możliwość skosztowania dań inspirowanych smakami i kulturą różnych zakątków świata. Celem wydarzenia jest promowanie idei slow foodu, czyli jedzenia przygotowanego ze świeżych, starannie dobranych produktów, na oczach klienta oraz pokazanie różnorodności smaków i kuchni.

Poza pysznym jedzeniem na gości czeka wiele innych atrakcji: strefa z aktywnościami dla dzieci, strefa chilloutu, gdzie można posłuchać muzyki lub odpocząć na leżaku, konkursy, zawody kulinarne z nagrodami, kino 9D, gra terenowa dla dzieci i rodziców z nagrodami i wiele innych.

Festiwal Smaków Food Trucków odbędzie się 24 i 25 sierpnia 2019 r. na parkingu przed Centrum Handlowym Olsztyn przy ul. Krasickiego 1B.

Godziny wydarzenia:

24 sierpnia: 12:00-21:00

25 sierpnia: 12:00-20:00

Pełna lista food trucków podczas festiwalu na parkingu CH Olsztyn:

• ChinaTown Patrol – kuchnia chińska
  • Burczy Buła – pulled pork
  • Zakręcone Gofry – gofry
  • Jack Burger - burgery
  • Przystanek California - skrzydełka i polędwiczki z kurczaka, owoce morza
  • Pan Baozi - azjatyckie bułeczki baozi
  • Poszarpani - bajgle z szarpanym mięsem
  • Churros Amigos – hiszpańskie churros
  • Krewetka i kurczak - krewetki i kurczaki w różnych odsłonach
  • Los Santos Bar - kuchnia międzynarodowa
  • Tajskie Lody Lynx&Wasp - lody tajskie
  • Belgijki - frytki duże, grube i chrupiące
  • Manufaktura Owoców w czekoladzie Magic Fruits- owoce w czekoladzie
  • Burger Shop - burgery
  • Fresh Donuts - amerykańskie pączki z dziurką
  • Pastrami Summer – pastrami
  • Zebra Burger - burgery
  • Kultowe Zapiekanki – klasyka polskiego street foodu
  • Wyciskamy - orzeźwiająca lemoniada z cytrusów
  • O Rety Krewety - owoce morza
  • Pizza Truck - pizza z pieca opalanego drewnem
  • Kurrra Burger - burgery
  • Cactus – kuchnia meksykańska
  • TsongKha Momo - tybetańskie pierożki
  • SurfBurger burgery
  • FitFat - kuchnia meksykańska

Festiwal Smaków Food Trucków to ogólnopolskie wydarzenie kulinarne i jeden z największych zlotów food truckowych w Polsce, organizowane od 2014 r. Festiwal corocznie gromadzi food trucki z całej Polski, dobrane przez organizatorów pod kątem jakości oferowanych dań oraz różnorodności menu.

Dyrektor Komunikacji, Carrefour Polska
Izabella Rokicka

izabella_rokicka@carrefour.com

O Carrefour

Carrefour Polska to omnikanałowa sieć handlowa, pod szyldem której działa w Polsce prawie 900 sklepów w 5 formatach: hipermarketów, supermarketów, sklepów osiedlowych i specjalistycznych oraz sklepu internetowego. Carrefour jest w Polsce również właścicielem sieci 20 centrów handlowych o łącznej powierzchni ponad 230 000 GLA oraz sieci ponad 40 stacji paliw.

Carrefour, jako jeden ze światowych liderów handlu spożywczego, jest silną multiformatową siecią, która posiada 12 000 sklepów w ponad 30 krajach. Carrefour obsługuje 105 milionów klientów na całym świecie i wygenerował w 2018 roku sprzedaż w wysokości 84,9 miliarda euro. Grupa liczy ponad 360 000 pracowników, którzy pracują wspólnie, aby Carrefour został światowym liderem transformacji żywieniowej, oferując wszystkim klientom produkty spożywcze wysokiej jakości, ogólnie dostępne i w atrakcyjnej cenie. Więcej informacji na www.carrefour.com oraz na Twitterze (@GroupeCarrefour) i na LinkedInie (Carrefour).

Polityka biznesu odpowiedzialnego społecznie Grupy Carrefour opiera się na trzech filarach: zwalczanie wszelkich form marnotrawstwa, ochrona bioróżnorodności oraz wsparcie dla partnerów firmy.

Dyrektor Komunikacji, Carrefour Polska
Izabella Rokicka