ekonomia/biznes/finanse

Poczta Polska rozwija sieć placówek w regionie olsztyńskim

18.07.2019 | Poczta Polska

Mieszkańcy Nowego Miasta Lubawskiego mogą korzystać z nowoczesnej placówki Poczty Polskiej.  Formalnie placówka została przeniesiona 08.07.2019 r. z ul. Działyńskich 1.

Przeniesiona placówka pocztowa umiejscowiona jest przy ul. Działyńskich 12 a, w pasażu handlowym „Polomarket”. Została zaprojektowana w nowoczesnej i przyjaznej aranżacji, która cieszy się uznaniem klientów w całym kraju. Jest również dostosowana do obsługi osób niepełnosprawnych.

Poprzedni budynek, w którym znajdowała się placówka był w złym stanie technicznym, co negatywnie wpływało na warunki pracy, ponadto powierzchnia sali operacyjnej nie zapewniała odpowiedniego komfortu obsługi klientów i znacznie ograniczała możliwość ekspozycji towarów handlowych. Przeniesienie placówki do większego obiektu wpłynie na poprawę warunków obsługi klientów oraz  na komfort pracy pracowników.

Placówka będzie czynna od poniedziałku do czwartku w godz. 08:00-19:00 a w piątek w godz. 08:00-20:00. Klienci będą mieli do dyspozycji trzy stanowiska realizujące ofertę całej Grupy Poczty Polskiej, gdzie będzie można m.in. wysłać kartki, listy, paczki, stanowisko usług ubezpieczeniowo-bankowych oraz strefę handlową, gdzie można skorzystać z bogatej oferty asortymentu tj. kupić kartki, karnety, koperty, opakowania, prasę, wydawnictwa, książki, artykuły piśmiennicze, biurowe, upominki  czy słodycze.

Justyna Siwek
rzecznik prasowy, Poczta Polska