nowe produkty/usługi ekonomia/biznes/finanse

EY Polska otwiera EY wavespace, aby pomóc firmom w rozwoju poprzez wykorzystanie innowacji

17.06.2019 | EY

EY wavespace to globalna sieć centrów innowacji i rozwoju EY, która pomaga klientom stawić czoło wyzwaniom ery transformacji, dzięki wykorzystaniu metod planowania, testowania i wdrażania innowacji. Polska, Warszawa jest kolejnym kluczowym rynkiem na mapie świata, na którym EY zdecydował się uruchomić swoje flagowe centrum.

Globalna sieć centrów EY wavespace łączy ekspertów z wielu dziedzin, wyjątkowe kompetencje i autorskie rozwiązania, tworząc interaktywne środowisko pracy, koncentrujące się na „disruptive growth”, strategiach usprawnień procesów oraz nowoczesnych technologiach.

Żyjemy w czasach transformacji technologicznej. Zmiany związane z nowymi technologiami wpływają na wiele aspektów naszego życia przedefiniowując to jak funkcjonuje nasze otoczenie. Klienci oczekują dzisiaj całościowego podejścia do ich złożonych wyzwań i problemów biznesowych. Wiedzą, że zmiana, która czeka u progu jest koniecznością, a wyzwaniem jest „jak” jej dokonać. Odpowiadając właśnie na te wyzwania, EY stworzył globalną sieć 19 centrów innowacji i rozwoju - wavespace. Warszawa znalazła się w tym prestiżowym gronie, obok centrów w Nowym Jorku, Singapurze, Madrycie czy w Mediolanie. Bardzo nas to cieszy. Tym bardziej, że Polska została wybrana, dzięki naszym kompetencjom w zakresie IoT i Cyberbezpieczeństwa, ale także dzięki współpracy z ekosystemem start-upowym. Model naszej pracy z klientami ulega zmianie - nie jest to już typowe doradztwo, ale wspólna praca z klientem nad wypracowaniem konkretnych, najlepszych rozwiązań czy wdrożeń. – mówi Jacek Kędzior, Partner Zarządzający EY Polska.

Centra wavespace są rozszerzeniem istniejącej sieci centrów innowacji EY, stworzonych z myślą o klientach, którzy stoją przed wyzwaniem i szansą jakie niosą cyfryzacja i przełomowe technologie. Wszystkie centra wavespace funkcjonują w oparciu o wspólną metodę pracy łączącą kompetencje EY w zakresie przełomowych technologii, takich jak: sztuczna inteligencja, automatyzacja procesów, blockchain, czy cyberbezpieczeństwo, z dogłębną wiedzą ekspertów EY na temat poszczególnych sektorów gospodarki.

Warszawski wavespace to unikalna, innowacyjna przestrzeń, która w połączeniu z kompetencjami ekspertów EY umożliwia klientom korzystanie z całkowicie nowej formy usług doradczych. W EY wavespace eksperci EY wspólnie z klientami w ramach interaktywnych warsztatów pracują nad wykorzystaniem nowych technologii w procesach biznesowych - proponują i wypracowują rozwiązania dla największych wyzwań biznesowych a następnie je prototypują i testują. Pozwala to skrócić drogę i czas potrzebny na wypracowanie i wdrożenie rozwiązania.

Na światowej mapie centrów wavespace Warszawa wyróżnia się kompetencjami w dziedzinie internetu rzeczy, cyberbezpieczeństwa, otwartej innowacji i inteligentnej automatyzacji.

W ramach globalnej sieci wavespace multi-dyscypilnarne zespoły mogą jednocześnie, w różnych częściach świata, pracować nad wybranym zagadnieniem. W każdym centrum znajdują się studia projektowe, inkubatory technologiczne i ekspozycje typu showcase, które mają zapewnić klientom niezwykłe i autentyczne wrażenia z pracy i funkcjonowania nowych technologii. Wszystko po to, by pomóc klientom w wykorzystaniu przełomu technologicznego i wypracowaniu dedykowanych rozwiązań odpowiadających na ich największe wyzwania biznesowe.

Centra EY wavespace rozsiane po całym globie tworzą jedną sieć. Dzięki temu, że są połączone, możemy dostarczyć naszym klientom w każdym miejscu na świecie najlepsze, co mamy, w całym EY. Dodatkowo, każdy ośrodek posiada swoją lokalną specjalizację. Naszą jest internet rzeczy, a także cyberbezpieczeństwo, otwarta innowacja oraz inteligentna automatyzacja. Pracujemy korzystając z metody Scan-Focus-Act, opartej o design thinking. Dzięki temu spoglądamy na wyzwania biznesowe w świeży sposób i otwieramy się na pomysły, które na co dzień są pomijane. Podczas warsztatów włączamy klientów w generowanie pomysłów oraz w prototypowanie i testowanie rozwiązań. mówi Artur Kozłowski Lider warszawskiego centrum EY wavespace. Praca z klientami w wavespace to sesje wykorzystujące najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne, wspierające interaktywną i kreatywną pracę. Dzięki temu nasi klienci mogą „dotknąć” projektowanych rozwiązań, a nie tylko o nich posłuchać. Praca w wavespace przypomina metodę, w której początkowo opracowuje się podstawową wersję produktu, a następnie rozbudowuje ją o kolejne szczegóły. - dodaje Artur Kozłowski.

EY będzie dalej inwestować w rozwój obecnej sieci 19 flagowych centrów wavespace i rozszerzyć ją o kolejne placówki na całym świecie.

Dziś centra wavespace znajdują się między innymi w: Seattle, Berlinie, Paryżu, Madrycie, Mediolanie, Nowym Jorku, rejonie zatoki San Francisco (San Francisco i Dolina Krzemowa), Londynie, Singapurze, Tel Awiwie, Hongkongu, i oczywiście w Warszawie w siedzibie EY przy Rondo ONZ 1.

Więcej informacji o Wavespace

Media Relations Koordynator, EY

tomasz.boguslawski@pl.ey.com

tel: +48 22 557 68 24

EY

O firmie EY

Firma EY jest światowym liderem rynku usług profesjonalnych obejmujących usługi audytorskie, doradztwo podatkowe, doradztwo biznesowe i doradztwo transakcyjne. Na całym świecie EY zatrudnia ponad 260 tysięcy pracowników, których łączą wspólne wartości i przywiązanie do dostarczania klientom wysokiej jakości usług. Misją EY jest ciągłe usprawnianie rzeczywistości wyrażające się w haśle „Building a Better Working World”. Firma pomaga swoim pracownikom, klientom i społecznościom, w których funkcjonuje wykorzystać ich potencjał.

EY ma biura w ponad 150 krajach, dzięki czemu może wspierać klientów w niemal każdym zakątku świata. W Polsce ma ponad 3 200 specjalistów pracujących w 7 biurach: w Warszawie, Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Łodzi, Poznaniu i Wrocławiu oraz w centrach kompetencyjnych. Na lokalnym rynku EY wielokrotnie nagradzano tytułami najlepszej i najskuteczniejszej firmy doradztwa podatkowego wg rankingu Dziennika Gazety Prawnej. Firma wygrywała również Ranking Audytorów Rzeczpospolitej.

EY angażuje się w działania na rzecz promocji przedsiębiorczości. Od 16 lat zaprasza kandydatów do startu w polskiej edycji konkursu Przedsiębiorca Roku, której zwycięzcy reprezentują nasz kraj w międzynarodowym finale World Entrepreneur of the Year organizowanym co roku w Monte Carlo.

EY od wielu lat na całym świecie wspiera inicjatywy związane ze sztuką. W Londynie jest partnerem Tate Britain i Tate Modern. Współpracuje także z British Museum czy National Gallery. Liczne projekty realizowane są także w Australii. Od 2017 roku EY Polska jest Mecenasem Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie.

EY to także jeden z najlepszych pracodawców w Polsce. Firma została wielokrotnie wyróżniona tytułem Idealnego Pracodawcy według Uniwersum, a także Najbardziej Pożądanego Pracodawcy w rankingu „Pracodawca Roku®” prowadzonym przez międzynarodową organizację studencką AIESEC. W 2018 roku Great Place to Work nagrodził EY w kategorii organizacji zatrudniających ponad 500 pracowników.

Aby uzyskać więcej informacji, wejdź na www.ey.com/pl

Media Relations Koordynator, EY