nowe produkty/usługi transport turystyka/wypoczynek

Chorwacja za 25 zł miesięcznie? W Polsce ruszają loty na raty Flymble

17.06.2019 | Flymble

Płatne subskrypcje to dla Polaków nic nowego – w miesięcznych płatnościach opłacają dostęp do muzyki, filmów czy kupują najnowsze smartfony. Przyszedł czas na podróże. W czerwcu wystartowała pierwsza w Polsce platforma umożliwiająca zakup biletów lotniczych i rozłożenie ich ceny na raty. Dzięki Flymble podróżni mogą spełnić najśmielsze plany urlopowe bez obawy o nadszarpnięcie oszczędności czy wzrost cen lotów.

Miesięczny koszt podstawowej wersji Netflixa to wydatek rzędu 34-54 złotych. Dzięki nowej platformie Flymble – w podobnej kwocie miesięcznej można znaleźć teraz także loty wakacyjne. Przykładowo bilety z Warszawy do Splitu w Chorwacji w szczycie sezonu letniego można kupić już za 25 zł miesięcznie, z Gdańska na Korfu – już za 30 zł na miesiąc, a z Krakowa na Wyspy Kanaryjskie – za 40 zł. Rozłożenie płatności na raty dostosowane do indywidualnych możliwości ułatwi użytkownikom decyzję o zakupie, pokazując realne dla ich kieszeni koszty miesięczne.

Flymble umożliwia także utrzymanie ceny biletu, bez obawy przed jej zmianą w przypadku zakupu w późniejszym terminie. To właśnie taka sytuacja była inspiracją dla założycieli Flymble do stworzenia platformy. Zanim Vincent Hus i Henry Wynaendts – ówcześnie 21-letni studenci Uniwersytetu Technologicznego w Delft – uzbierali pieniądze na loty do Azji, ich cena wzrosła o niemal jedną trzecią. Stworzona przez nich usługa jest na to odpowiedzią i pozwala kupić bilet, a jego koszt opłacić później.

Jak to działa?

Flymble działa w oparciu o silnik wyszukiwarki Kiwi.com, co daje użytkownikom dostęp do lotów najpopularniejszych przewoźników i nawet najbardziej egzotycznych tras. W wyszukiwarce serwisu wystarczy znaleźć wymarzony lot i następnie dostosować plan spłat do indywidualnych możliwości. Koszt lotów rozłożyć można na 3 do 36 rat – w zależności od wybranej opcji spłat, na stronie wyświetlona zostanie miesięczna wysokość raty. Po przejściu do transakcji zostanie sprawdzona zdolność kredytowa użytkownika, a po pomyślnej weryfikacji, nastąpi zakup biletów, które trafią na skrzynkę mailową kupującego. Transakcja obsługiwana jest przez zaufanego partnera finansowego – PayU – co gwarantuje bezpieczeństwo, przejrzystość i szybkość procesu.

Jak komentują Vincent Hus i Henry Wynaendts, założyciele Flymble: „Dzięki naszej platformie polscy podróżni mogą kupić bilety na wymarzone wakacje, a ich cenę rozłożyć na wygodne miesięczne raty. Co ważne, łatwo mogą dostosować wysokość kwoty do swojego portfela, za lot płacąc miesięcznie nawet tyle, co za dostęp do filmów, wyjście do kina czy karnet na siłownię”.

Przykładowe koszty:

• Netflix – 34,00 – 54,00 zł / miesiąc
  • Bilet do kina – 31,00 – 37,90 zł / bilet na film 2D (seans w piątek w Warszawie)
  • Karnet na siłownię – 103 zł / miesiąc

Uwaga

Informacja o wysokości miesięcznych rat dla przykładowych kierunków została podana w oparciu o loty dostępne na Flymble.pl 13 czerwca 2019 roku oferujące najniższą ratą miesięczną. Ceny są podane dla planu spłat w 36 miesięcy. Oferty mogły ulec zmianie lub mogą nie być dłużej dostępne.

Informacje o kosztach Netflixa, karnetu na siłownię czy wyjścia do kina zostały podane na podstawie informacji zebranych dnia 13 czerwca 2019 na oficjalnych stronach sprzedawców lub na podstawie statystyk z portalu numbeo.com. Wszystkie ceny zostały podane orientacyjnie i mogły ulec zmianie.

O Flymble

Flymble to platforma oferująca zakup biletów lotniczych na raty. Usługa powstała z inicjatywy grupy przyjaciół – podróżników, innowatorów i miłośników życia z odważną wizją podróży przyszłości. Dzięki współpracy z PayU, zaufanym dostawcą usług płatniczych dla e-biznesu, Flymble gwarantuje bezpieczne i przejrzyste transakcje i pozwala spełniać nawet najśmielsze wakacyjne plany.

Firma istnieje od 2018 roku, kiedy wystartowała w Wielkiej Brytanii, a od czerwca 2019 roku jest dostępna także w Polsce. Więcej informacji można znaleźć na stronie flymble.pl.

O Flymble