wydarzenia sport ekonomia/biznes/finanse

Charytatywny turniej piłkarski ING

12.06.2019 | ING BANK ŚLĄSKI S.A.

Piłkarze z ING Banku Śląskiego z całej Polski walczyli o tytuł Mistrza ING, podczas charytatywnego turnieju, 8 czerwca, na stadionie MORiS w Chorzowie. Zwycięzcy przekazali nagrody dla Fundacji Akademia Łukasza Piszczka, Stowarzyszenia Nie widzę przeszkód i Fundacji im. Doktora Piotra Janaszka Podaj Dalej.

Turniej piłkarski to  inicjatywa naszych pracowników, związana z 30leciem banku. Cieszę się, że zagraliśmy razem w duchu Fair Play. Zwycięskie drużyny przekazały czeki charytatywne fundacjom, które pomagają swoim podopiecznym m.in. poprzez sportową aktywność  – powiedział Brunon Bartkiewicz, prezes ING Banku Śląskiego.

W charytatywnym turnieju piłkarskim ING udział wzięło 309 zawodników z całej Polski, którzy stworzyli 32 drużyny.

Na kibiców, czekały specjalne sportowe atrakcje, w tym warsztaty z Blind Footballu.

Trzy zwycięskie zespoły - KRÓLOWIE PÓŁNOCY, FC Region Katowice i Express Team przekazały czeki po 10 000 zł dla Fundacji Akademia Łukasza Piszczka, Stowarzyszenia Nie widzę przeszkód i Fundacji im. Doktora Piotra Janaszka Podaj Dalej. Zostały również wręczone nagrody indywidualne dla najlepszych piłkarzy. Na turnieju pojawili się przedstawiciele wszystkich fundacji, w tym Łukasz Piszczek.

Joanna Majer - Skorupa
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

joanna.majer-skorupa@ing.pl

tel: +48 32 357-8184

Joanna Majer - Skorupa
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

joanna.majer-skorupa@ing.pl

tel: +48 32 357-8184