nowe produkty/usługi ekonomia/biznes/finanse

Konto Jakie Chcę z nagrodą 50 zł za dobre świadectwo

Santander Bank Polska przygotował promocję dla pilnych uczniów. Za średnią 4,0 na świadectwie każda młoda osoba otwierająca swoje pierwsze Konto Jakie Chcę otrzyma 50 zł. Promocja trwa do końca września br.

Młodzież swoją przygodę z bankowością zaczyna bardzo wcześnie, a przy tym aktywnie z niej korzysta. Według danych Santander Bank Polska nastolatki przeciętnie kartą debetową płacą ponad 7 razy w miesiącu oraz wykonują w tym czasie blisko 11 przelewów[1]. To cieszy, bo dzięki regularnemu użytkowaniu produktów i usług finansowych od wczesnego wieku, w przyszłości powiększą grupę dorosłych, świadomych klientów. Jesteśmy przekonani, że dzięki naszej promocji uda się nam zaprosić ich do tego grona, a także dodatkowo nagrodzić za wysiłek włożony w osiąganie dobrych wyników w nauce – mówi Anna Kaczmarek, dyrektor departamentu klienta indywidualnego w Santander Bank Polska.

Dobre warunki dla dobrych uczniów

Ze specjalnej oferty banku mogą skorzystać uczniowie szkół podstawowych, gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych w wieku od 13 do 19 lat, którzy w okresie od 1 maja 2018 r. do dnia otwarcia konta w ramach tej oferty nie mieli konta osobistego w Santander Bank Polska.

Świadectwo należy przedstawić do wglądu w placówce Santander Bank Polska. Do średniej na poziomie co najmniej 4,0 wliczane są oceny z obowiązkowych zajęć edukacyjnych, a także z zajęć dodatkowych, w tym etyki i religii (bez oceny z zachowania).

Nagroda w wysokości 50 zł zostanie przelana na nowo otwarte Konto Jakie Chcę.

Promocja 50 zł dla uczniów ze średnią minimum 4,0 na świadectwie trwa do 30 września 2019 r. Regulamin dostępny jest na stronie Santander.pl/swiadectwo oraz w placówkach banku.

Nowoczesne konto dla młodych

Warto podkreślić, że Konto Jakie Chcę dla osób poniżej 26 roku życia jest bezpłatne. Bank nie pobiera opłat za prowadzenie rachunku, podobnie jak za przelewy internetowe, w tym ekspresowe, a także wypłaty w bankomatach w Polsce i za granicą. Korzystanie z płatniczej karty Dopasowanej również może być wolne od opłat. Wystarczy wykonać 5 transakcji w miesiącu. Jeśli klienci planują realizować mniejszą liczbę transakcji mogą wybrać stałą, niską opłatę 3 zł.

Swobodny dostęp do Konta Jakie Chcę zapewnia nowoczesna aplikacja Santander mobile, działająca na smartfonach z systemem iOS oraz Android. Z poziomu Santander mobile można m.in. sprawdzać stan środków, zarządzać płatnościami oraz wymienić waluty. Ponadto, aplikacja pozwala kupić bilet komunikacji miejskiej, w wybranych miastach opłacić miejsce parkingowe czy zamówić taksówkę.

Za pomocą smartfona i Konta Jakie Chcę można również korzystać z szerokiej oferty płatności bezgotówkowych, w tym BLIKA oraz innowacyjnych rozwiązań takich, jak Apple Pay i Google Pay, a także płatności inteligentnymi zegarkami Garmin Pay i Fitbit Pay.

Więcej informacji na temat Konta Jakie Chcę dla młodych można znaleźć na stronie: https://www.santander.pl/klient-indywidualny/konta/konto-jakie-chce-dla-mlodych

***

Organizatorem promocji „50 zł dla uczniów ze średnią minimum 4.0 na świadectwie” jest Santander Bank Polska S.A. Promocja trwa do 30.09.2019. Słowniczek pojęć i definicji dotyczących usług reprezentatywnych, wynikających z rozporządzenia Ministra Rozwoju i Finansów z dnia 14 lipca 2017 r. w sprawie wykazu usług reprezentatywnych powiązanych z rachunkiem płatniczym, dostępny jest na stronie www.santander.pl/PAD oraz w placówkach banku. Konto Jakie Chcę jest rachunkiem płatniczym. Wypłata gotówki kartą z bankomatów za granicą jest m.in. transgraniczną transakcją płatniczą przy użyciu karty debetowej do płatności gotówkowych. Transakcja BLIK jest Poleceniem przelewu albo Poleceniem przelewu wewnętrznego. Przelew natychmiastowy w Internecie to polecenia przelewu w systemie Express ELIXIR i przelew BlueCash. Lista zgodnych urządzeń i oprogramowania wymaganego do używania portfeli cyfrowych oraz karty mobilnej znajduje się na www. santander.pl/ms/plac-mobilnie. Usługa Apple Pay dostarczana jest przez Apple Inc. Usługa Google Pay dostarczana jest przez Google Inc. Usługa Garmin Pay dostarczana jest przez firmę Garmin. Cyfrowy portfel Fitbit Pay to usługa świadczona przez Fitbit International Limited. https://santander.pl/ms/plac-mobilnie. Szczegóły oferty, informacje o opłatach, prowizjach i oprocentowaniu oraz regulamin promocji dostępne są na stronie santander.pl oraz pod numerem 1 9999 (opłata zgodna z taryfą danego operatora). Stan na 10.06.2019

***

[1] Dane własne Santander Bank Polska dot. klientów banku w wieku 13-17 lat.

Biuro Prasowe
Obszar Komunikacji Korporacyjnej i Marketingu, Santander Bank Polska S.A.
Biuro Prasowe

biuro.prasowe@santander.pl

tel: 22 586 80 41

więcej z kategorii nowe produkty/usługi