praca ekonomia/biznes/finanse

Bahri Kurtera starszym wiceprezesem Nokian Tyres na Europę Centralną

29.05.2019 | Nokian Tyres

Bahri Kurter, z wykształcenia ekonomista, obejmie stanowisko  starszego  wiceprezesa Nokian Tyres na Europę Centralną. Jako członek zarządu Nokian Tyres będzie podlegał prezesowi i CEO, Hille Korhonen. Pracę na nowym stanowisku zacznie  najpóźniej w lipcu 2019 roku.

Przed dołączeniem do zespołu Nokian Tyres, Kurter pełnił obowiązki menadżera na rynek niemiecki, austriacki i szwajcarski w firmie Groupe SEB, w której portfolio znajdują się takie marki konsumenckie jak Krups, Tefal i Moulinex. Wcześniej obejmował stanowiska kierownicze m.in. w firmie Puma, Nike czy Procter & Gamble.

– Bahri Kurter posiada duże doświadczenie jeśli chodzi o rynek Europy Centralnej. Jego znajomość produktów i mechanizmów sprzedażowych w Europie oraz umiejętności zarządzania sprzedażą są dla nas szczególnie cenne ze względu na plany zwiększenia o 50% sprzedaży w Europie Centralnej – mówi Hille Korhonen, prezes i CEO Nokian Tyres.

Zdjęcie oraz życiorys zawodowy Bahri Kurtera są dostępne pod linkiem:
www.nokiantyres.com/company/investors/corporate-governance/the-groups-management-team/

Nokian Tyres S.A.

Päivi Antola
SVP, Corporate Communications and Investor Relations

Więcej informacji:
Hille Korhonen, Prezes i CEO Nokian Tyres

O Nokian Tyres

Nokian Tyres opracowuje i produkuje opony premium dla osób ceniących bezpieczeństwo i przykładających wagę do zrównoważonego rozwoju. Zainspirowani naszym skandynawskim dziedzictwem, tworzymy innowacyjne produkty dla samochodów osobowych, ciężarówek i maszyn przemysłowych, które zapewniają spokój w każdych warunkach jazdy. Częścią naszej grupy jest sieć Vianor, specjalizująca się w usługach wulkanizacyjnych i konserwacji pojazdów. W 2018 r. obrót spółki wyniósł 1,6 mld euro, przy zatrudnieniu na poziomie ok. 4 800 osób. Nokian Tyres jest spółką notowaną na giełdzie Nasdaq Helsinki.

Więcej informacji: www.nokiantyres.pl

O Nokian Tyres